3. Biennale hrvatske mlade fotografije u Fotoklubu Split

Izložba Biennale hrvatske mlade fotografije, u organizaciji studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru i Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar otvorit će se u subotu 18. veljače 2017. u 19h u Galeriji fotografije Fotokluba Split.

Nakon uspješnih izložbi u Zadru i Zagrebu, Biennale završava svoju kratku turneju Hrvatskom - u Splitu.

Treće izdanje Biennala hrvatske mlade fotografije okupilo je radove mladih hrvatskih, profesionalnih i amaterskih fotografa. Nakon pola godine intenzivnog rada i provedbe tromjesečnog natječaja pristigle su 103 prijave sa ukupno 440 fotografija. Izložene radove evaluirala su dva stručna žirija u sastavu Karla Lebhaft, Nevena Štokić i Bojan Mrđenović u prvom krugu te Ljubica Srhoj-Čerina, Vinko Srhoj, Suzana Valenta, Željko Karavida i Jelena Šimundić Bendić u drugom krugu.

Prema izboru drugoga stručnog žirija prvo je mjesto osvojio Ino Zeljak s ciklusom Jadrija, drugo Magdalena Ptiček ciklusom Mrtva priroda – Prešućivano, a treće Petra Ana Čubelić. Tradicionalno, pobjednici će biti nagrađeni pobjedničkom izložbom iduće godine i prigodnim plaketama.

Kontinuirano provođenje natječaja i održavanja izložbi finalista i pobjednika te njihovim gostovanjem u drugim hrvatskim gradovima, stvorena je nova tradicija izlaganja fotografije, a Biennale postaje tradicionalna manifestacija prezentiranja suvremenih kretanja među mladim profesionalnim i amaterskim fotografima, jedina manifestacija ovakve vrste u Hrvatskoj.


Više informacija -> http://3biennale.wixsite.com/3biennalehmf