8. Festival mediteranskog filma Split zatvara se velikom filmskom feštom

Dodjelom nagrade publike u tri kategorije i cjelonoćnom feštom pod borovima, večeras se u 21:30 sati u ljetnom kinu "Bačvice" zatvara osmi Festival mediteranskog filma Split.

Norveški film "Van sebe" redatelja Ole Giævera spustiti će 'zastor' na ovogodišnju feštu sedme umjetnosti, zbog koje je Split na devet dana bio prava filmska metropola, i za koju je vladao izniman interes kako Splićana tako i njihovih gostiju.

Posljednjeg dana FMFS u potpunosti programski seli s Mediterana, a projekcije počinju već u 17 sati u kinoteci "Zlatna vrata" gdje se u sklopu programa "mali meDITEran" u suradnji s Animafestom prikazuje brazilski film "Dječak i svijet" koji je prilagođen djeci starijoj od 7 godina.

U istom prostoru u 19 sati prikazuje se "Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju" švedskog majstora Roy Anderssona, film koji je u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom, i tako direktno pobijedio "Birdmana", kasnijeg dobitnika Oscara.

Besplatan program trećeg FMFS kina, u Galeriji umjetnina, od 21:30 zatvara najboljih pet naslova Cartoon d'Ora, nagrade za najbolji europski kratki animirani film godine.