Dođite na 11. PHOTO TALK

U nedjelju, 16. 7. 2017. u 20 h (u Galeriji Fotokluba Split) održat će se 11. PHOTO TALK. Gošća je poznata zagrebačka fotografkinja Matea Smolčić Senčar.

Tema 11. Photo TALK-a je camera obscura/pinhole.
Matea će predstaviti princip  rada camere obscure, ”Slow photo” ili zbog čega u današnje vrijeme moderne tehnologije fotografirati zastarjelim tehnikama. 

Zbog ograničenog kapaciteta, prvih 30 posjetitelja koji se prijave na info@fotoklubsplit.hr mogu prisustvovati predavanju. (Prednost imaju članovi Fotokluba Split, a ukoliko ste se prijavili i ne možete stići na predavanje, MOLIMO VAS da nam javite i da ne zauzimate mjesto nekom drugom).

O AUTORICI:
Matea Smolčić Senčar rođena je 1981. godine u Zagrebu. Srednju fotografsku školu završava 1998. godine, a nakon toga radi kao asistentica scenografu Aleksandru Augustinčiću na postavljanju izložbe o Rudolfu Kichlu u Hrvatskom institutu za povijest. Honorarno je radila u zagrebačkom HNK-u kao asistentica postava izložbe starih kazališnih fotografija, s prof. Marijom Barbieri i fotografom Vladimirom Pondelakom. Posao fotoreporterke Večernjeg lista dobija 2000. godine gdje je brusila zanat pod paskom nekih od najboljih novinskih fotografa i stekla iskustvo koje joj je bilo odskočna daska za daljnji uzlet u karijeri. U vodećem domaćem celebrity magazinu Story počela je raditi 2002. godine. Potreti poznatih osoba, modni i beauty editorijali samo su neke od kategorija kojima je Matea usavršavala svoje zvanje, balansirajući između umjetničke i komercijalne fotografije. Njezin rad u lifestyle časopisu Storybook obilježio je niz editorijala u kojima je pokazala svoje umijeće i talent. Posljednjih godina intrigira ju pinhole fotografija, koja počiva na principu camere obscure, pa je upravo u Storybooku objavila seriju portreta glumca Slavka Sobina u spomenutoj tehnici. Pinhole fotografija zanimljiva joj je zbog svoje jedinstvenosti koja ju razlikuje od većine drugih oblika fotografije. Danas radi kao slobodni umjetnik i dalje objavljuje svoje radove u vodećim hrvatskim magazinima.