Ekskluzivna projekcija španjolskog 'Pielesa' večeras na Bačvicama

Posjetitelji Festivala mediteranskog filma Split danas imaju jedinstveni priliku u ljetnom kinu 'Bačvice' pogledati 'Kožu', s obzirom da ovaj španjolski dugometražni film van matične zemlje uopće neće ići u kino distribuciju. Privilegiju da ga prikažu na velikom ekranu dobilo je tek nekolicina filmskih festivala na svijetu, među njima je i FMFS, a nakon što je premijerno oduševio publiku Berlinalea gdje je bio uvršen u prestižni program 'Panorama'.

Neobična 'Koža' redateljski je prvijenac 25-godišnjeg redatelja Eduarda Casanove, koji je izjavio da ga uz ljepotu filmske umjetnosti, najviše intrigira sama estetika, što je kroz ovaj film savršeno prikazao, i to upravo kroz (ne)moć fizičkog izgleda. Za ovaj film kažu kako možda neće biti na vašoj listi vječnih favorita, no sigurno ga nećete tako lako zaboraviti.

Večer uoči neradnog dana na 'Bačvicama' će otvoriti 'Morska pjena' Igora Jelinovića, u kojem sudjeluje brojna splitska glumačka i filmska ekipa, a zatvoriti je DJ setom Mario Kovač.

Želite na 'Kožu' besplatno? Dovoljno je na mail karte@split.com.hr poslati svoje podatke, a najsretnije ćemo oko 18 sati obavijestiti o načinu preuzimanja ulaznica.

Ostatak programa na FMFS-u ove srijede je besplatan. Pa se tako u 19 sati u kinoteci 'Zlatna vrata' prikazuje petominutni animirani 'Otok' Tee Nucak s kojim se u konkurenciji 'Ješki ' natječe za nagradu od 10 000 kuna , a u sklopu već uigranog projekta 'Cirkuska srijeda' koju donosi izvedbeni kolektiv ROOM 100, uslijedit će projekcija filma 'Jutarnja zvijezda' Sophie Blondy (samo engleski titlovi), koja prati putujuću cirkusku skupinu koja se suočava s ozbiljnim nedostatkom publike.

Od 21:30 sati na terasi kina 'Tesla', kojoj je zahvaljujući FMFS-u nakon dugog niza godina na kratko ponovno vraćen život, besplatno se prikazuje sedam uradatak koje šalje Međunarodni festival kratkog filma iz ciparskog Limassola.