Glazbena kutija premijerno ovoga petka u Splitu

Prije nešto više od godinu dana, splitski.portal je pisao o tada 17-godišnjem redatelju Brunu Mustiću i njegovim planovima za snimanje dugometražnog filma. Zadnja klapa je odavno pala, o filmu i Brunu se već dosta pisalo, a ususret svečanoj splitsku premijeri "Glazbene kutije" popričali smo s mladim redateljem i glavnom glumicom Zrinkom Svetić.

Prve dvije projekcije filma bile su pred manjim brojem publike?
Bruno: Ovo je treća projekcija, imali smo dvije pretpremijere, jedna je bila u Karlovcu, a druga u Supetru. Ovo će biti svečana premijera u Splitu, u kinu Central koji ima 460 sjedećih mjesta.

Jesi li čitao kakve kritike o filmu?
Bruno: Dobio sam par recenzija od filmskih kritičara koji su bili na pretpremijerama, jako sam zadovoljan njima. Ipak, od službenih kritika, draža mi je bila reakcija publike na projekcijama koja je na jednom dijelu plakala, a na drugom se od srca smijala – te reakcije su razlog zašto sam snimio film.

U međuvremenu si postao brucoš na ADU u Zagrebu. Kako su te primili, jesu li profesori već znali za tebe?
Bruno: Znali su, i oni željno iščekuju da film dođe u Zagreb.

 

Zrinka, koja po redu ti je ovo filmska uloga?
Zrinka: Ovo mi je prvi film, prva uloga, i odmah glavna. Pozvana sam na casting, odradila sam scenu, rekli su da će mi se javit, i javili su mi se.

Glumila si negdje prije?
Zrinka: Tri godine sam glumila u Gradskom kazalištu mladih, i sad sam već tri godine u Playdrami.

Ima li razlike u radu na filmu i u kazalištu?
Zrinka: Na filmu se sve ponavlja, redatelj je uvijek tu da pomogne, da objasni. U kazalištu niti jedna proba nije ista, uvijek isprobavamo različite načine i to je jedan dugotrajniji proces.

Svečana premijera u Splitu je ovoga petka u 19 sati u kinu Central, a dolaze Robert Kurbaša, Ana Gruica, Dara Vukić, Silvana Stanić, Zrinka Svetić, Filip Mayer i ostatak filmske ekipe, dok će program voditi Arijana Čulina. Ulaz je besplatan, no da bi premijerno pogledali film, gledatelji trebaju na rezervacije@glazbenakutija.com poslati mail s brojem potrebnih ulaznica ili nazvati na broj 095 533 82 15. No iako je projekcija besplatna, na ulazu će biti postavljene kutije za donacije čiji će prihod ići udruzi za djecu s disleksijom "Dyxy".

- Budući da mi je na ovom projektu pomoglo puno dobrih ljudi iz Splita, htio sam na neki način uzvratiti, oni su pomogli meni a ja pomažem potrebitijima, a to su djeca - najavio je Mustić.