Izložba fotografija „Faces of Angels“ u Sveučilišnoj knjižnici

U petak 18. ožujka 2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu (2. kat) s početkom u 18:30 sati otvorit će se izložba „Faces of Angels“ mladog splitskog modnog fotografa Ivana Gudića. Izložba je posvećena članovima Udruge sindrom Down-21 iz Splita zbog čega i nosi naziv „Faces of Angels“ (Lica anđela), a prikazuje portrete članova te njihove zajedničke spontane fotografije nastale za vrijeme druženja u prostorijama udruge. Cilj izložbe je educirati posjetitelje o sindromu Down čiji se svjetski dan obilježava nekoliko dana kasnije (21. ožujka) te prikazati članove u neuobičajenom izdanju i tako pokazati kako poremećaj ne treba biti životna prepreka.
Na ideju za izložbu fotograf je došao nakon višegodišnjeg volontiranja u Udruzi sindrom Down-21 pa je u suradnji s njezinim djelatnicima i roditeljima članova odlučio pridonijeti svojim umjetničkim izričajem.
Na dan otvorenja bit će priređen prigodni domjenak, nastupit će grupa XXS iz Splita.

O udruzi:
Udruga za sindrom Down-21 je neprofitna udruga koja zastupa osobe sa sindromom down diljem Splitsko – dalmatinske županije. Misija iste je promicati razvoj mreže udruga za Downov sindrom pritom poštujući različitost ljudi. Zajednički cilj je poboljšanje kvalitete života osoba sa sindromom Down i njihovih obitelji.

O autoru:
Ivan Gudić rođen je u Splitu 17. rujna 1995. godine. Završio je srednju Turističko - ugostiteljsku školu i ljetni fotografski tečaj koji mu je omogućio da nauči osnove fotografije. Ljubav prema fotografiji pokazivao je od djetinjstva i vidio sebe u tom spektru života. Radovi su mu do sada objavljivani na web stranicama magazina kao što su deFuze, talijanski Vouge, Vulkan, Atlas, AVA i Velvet Dust kao i u domaćim tiskanim izdanjima. Posljednjih godinu dana radio je na četiri modne kampanje za brendove Murva dizajn, Ana.Bo by Ana Bogdan te dizajnere Pavlu Aleksić i Krunu Jendrijeva.
Do sada je četiri puta sudjelovao u skupnim izložbama, a „Faces of Angels“ je njegova prva samostalna izložba.