Julijana Voloder  otvara izložbu slika 'Odrazi aure' u Galeriji Škola

Akademska kiparica Julijana Voloder  otvara izložbu slika 'Odrazi aure' u Galeriji Škola u ponedjeljak 10. lipnja  u 19.30 sati, a izložba ostaje otvorena do 1. rujna 2019. godine.

Izložbu je moguće pogledati od svaki radnim radnom od ponedjeljka do petka od 17 do 20 sati. Voditelj Galerija Škola je profesor Hrvoje Zuanić.

U tekstu kataloga izložbe kustosica Nina Nemec navodi:

„Iako po zvanju akademska kiparica, a u dugom procesu svog umjetničkog stvaralačkog razvoja poznata po širokom spektru umjetničkog djelovanja, Julijana Voloder kao medij kojim će se na ovoj izložbi predstaviti odabire slikarstvo. Tome je tako možda upravo zbog prirode i specifičnosti bliskog prostora u kojem izlaže, Galerija Škola prostor je u kojem umjetnica u prvi plan postavlja za nju svojevrstan osnov svakog likovnog djelovanja -  crtež.

U tehnici akrila,  na platnima jednakih velikih formata (100cm x 70cm) umjetnica izvodi portrete dragih prijatelja i radnih kolega, sve redom djelatnika Škole likovnih umjetnosti u Splitu. Tri muška i sedam ženskih lica koja polazišnu točku u procesu nastanka umjetničkog rada imaju u jasnoj i detaljnoj digitalnoj fotografiji, pomno razrađenim transferom u tradicionalni slikarski medij ne zadržavaju samo svoju izvornu fizičku prepoznatljivost, već im specifičnim tehničkim i kreativnim slikarskim rješenjima, te promišljanjima njihovih kako fizičkih tako i karakternih specifičnosti, Julijana Voloder pridodaje i ono za svakog ponaosob svojstveno, a za život ključno – duh.

Ne držeći se uvijek čvrsto klasičnog pristupa portretu, a sa jasnom željom da pronikne u samu suštinu/bitak svojih modela, umjetnica kratkim, slobodnim i odlučnim potezima kista,  slojevitim nanosom boje, te pomnim odabirom korištene palete, postiže vibrantnu treptavost slike kojom uspješno "hvata" odraze aura portretiranih osoba i na teksturiranim platnima interpretira njihovu specifičnu energiju i individualnost.“