Koncert Od grofice Marice do Male Floramye i izložba slika u splitskom HNK u sklopu turneje Tri Grgura

U sklopu Turneje tri Grgura u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split u utorak 4. travnja s početkom u 20 sati dogodit će se  Uskršnje glazbeno i likovno putovanje od Varaždina do Splita, odnosno koncert istaknute varaždinske mezzosopranistice Blanke Tkalčić i otvaranje Uskršnje izložbe varaždinskog likovnog umjetnika Tomislava Sabolića.

Turneja Tri Grgura održava se treću godinu zaredom kao program kulturnog povezivanja i razmjene kulturnih programa Nina, Varaždina i Splita, tri hrvatska grada sa spomenicima Grguru Ninskom. U sklopu splitskog dijela ovogodišnjeg izdanja Turneje varaždinski slikar Tomislav Sabolić predstavit će izložbu novih slika s motivima gradskih veduta koju će se u foyeru HNK Split moći razgledati do 14. travnja, a glazbeni će dio realizirati mezzosopranistica Blanka Tkalčić u pratnji pijanista Zorana Velića koncertom nazvanim Od grofice Marice do Male Floramye. Na programu koncerta su arije i valceri iz opereta, opera i mjuzikla karakterističnih za geografske regije obuhvaćene Turnejom.

Tomislav Sabolić rođen je u Varaždinu 1971. godine, a slikarstvom se intenzivno bavi od 1993. godine. Prvu samostalnu izložbu imao je 1997. godine. Do danas je izlagao na više skupnih i dvadesetak samostalnih izložbi, uglavnom slika u tehnici ulja na platnu.

Blanka Tkalčić je rođena u Čakovcu 1978. godine. Diplomirala je 2001. godine u klasi prof. dr. Ulfa Bästleina, u lipnju 2004. godine magistrirala je na istoj akademiji na smjeru popijevka i oratorij u klasama prof. Gerharda Zellera i prof. Karlheinza Donauera. Godine 2007. završila je specijalizaciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat – Dunjko.

trigrgura.hr