Legendarna sarajevska predstava „Audicija“ u amfiteatru Doma Mladih

Kultna predstava koja nas je nasmijavala tijekom 80-ih i 90-ih, nakon Osijeka i Vraždina, svoju zimsku turneju nastavlja u Splitu i Vodicama. Ćutuk, Veseli, Džemsudin i ostali, zajedno s kalendarskom zimom, dolaze u amfiteatar Doma Mladih 11. Prosinca, te u Pučko otvoreno učilište Vodice 12. Prosinca s legendarnom „Sarajevskom audicijom 4“ koja je za potrebe ove turneje prilagođena društveno – političkoj situaciji u Hrvatskoj. Naime, prateći duh vremena predstava završava ironičnom pjesmom pod nazivom „Da li da ostanem ovdje“, a složit ćete se kako je upravo fenomen odljeva mladih ljudi jedan od problema koji je potrebno apostrofirati.

„Audicija“, tvorca Željka Ninčića, koja se pojavila 1985. godine postala je simbolom, tzv. bosanskog humora i od onda se predstava mijenjala tako da je u najnovijoj „Audiciji 4“ autor napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova (Ćutuk i Veseli) i njihovih nezaboravnih scena, javljaju se po prvi puta i likovi Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica, Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udata u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (tek izašla iz zatvora) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevske čaršije, koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.

Zašto je Veseli (izbjeglica iz Bosne) pobjegao ne samo iz Kanade, već i iz Londona - Engleske? Što mu se dogodilo s oba uha? Crnogorac,Vuk Medojević-Lisica pušta brkove da bi ličio na majku, a što pušta da bi ličio na oca? Zašto Marinko Ćutuk ne nosi više majicu na kojoj je Stari most (već majicu na kojoj je  Haški tribunal) i koji lik sada nosi umjesto Tita? Kako je Asfaltina dobila ime i pri tome još imala sreće? Kako Radojka Janša (koja radi kao animir dama u sexi baru) animira Srbe, a kako Hrvate i Bošnjake?

To su neka od pitanja na koje gledatelji i ljubitelji urnebesnog humora mogu dobiti u amfiteatru Doma Mladih 11.12.2014. s početkom u 20 sati.

Ulaznice za navedenu predstavu po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti u Music Shopu RK Koteks od 9 – 14, te od 17 – 20 sati, a informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefon 021/537-449 od 8 – 15 sati.

Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica, a sve što morate napraviti je poslati vaše podatke na karte@split.com.hr s naznakom AUDICIJA. Dobitnike ćemo obavijestiti mailom u četvrtak.