Nedjelja na Platformatu u znaku cirkusa, otvorenih treninga i radionica

Program četvrtog dana Platformata u znaku je cirkusa, otvorenih treninga i radionica. U 12:00 i 13:00 u Plavoj dvorani održavaju  se plesne radionice - radionica hip hopa Duje Dorotića (plesna skupina Unit – X) te house radionica Vedrane Grčić (plesni klub D'N'F). Organizator radionice je udruga za kulturu i novoscenski pokret Style Force; radionice su besplatne.

Od 16:00 do 18:00 i od 18:30 do 20:00 na Maloj sceni održavaju se otvoreni treninzi Cirkusa s djecom, Plesa na svili i Breakdancea. Članovi Kulturne alternative mladih HRAM pozivaju sve zainteresirane da se pridruže treninzima i savladanju cirkuskih i plesnih vještina. Ulaz je slobodan.

Od 19:00 u knjižnici OpenBox u Klubu mladih Kocka udruga Aktivist organizira predavanje Bioetika s predavačem, profesorom Emilom Kušanom s Filozofskog fakulteta koji će izložiti osnove bioetike i uputiti nas u svijet u kojem se prožimaju filozofija, etika i genetika.

Od 20:30 u prostoru Beton kina održava se treća i posljednja filmska večer Queer Momenti koju organizira zagrebačka udruga Domino u suradnji s kolektivom queerANarchive.  Današnji program čini projekcija drame The Happy Sad (Sretno/Tužni; 2013) koja donosi priču o dva potpuno različita ljubavna para čiji se životi neočekivano isprepletu kada pokušaju shvatiti koja je budućnost njihovih odnosa.

Današnji dan Platformata završava s Večeri Hrama - cirkuskom večeri u kojoj članovi Kulturne alternative mladih HRAM pred publiku donose kratke isječke iz njihovih aktualnih predstava – Ljubavna blesologija, Razglednica, Četiri u 6. Predstave donose slike iz svakodnevnog života u razigranom cirkuskom ruhu…

Drugi po redu Platformat – festival nezavisne kulture i umjetnosti – održava se od 08. do 18. svibnja i kroz 11 dana donosi više od 40 različitih kulturnih događanja - koncerti, kazališne i cirkuske predstave, filmske večeri, radionice, predavanja, javne tribine, akcije u prostoru i druge aktivnosti.

Rad Platforme Doma mladih realizira se uz potporu Zaklade Kultura nova.