"Obiteljsko filmovanje" stiglo i u Split

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Kino mreža u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom priprema filmsko slavlje od 15. do 17. svibnja. Riječ je o izboru od osam zanimljivih, nagrađivanih, pomaknutih i drugačijih obiteljskih filmova koji će vas zasigurno nagovoriti da obiteljski kauč zamijenite kino sjedalom.

Tako će se u sklopu 'Obiteljskog filmovanja' u Kino mreži gledati neki od najuspješnijih recentnih domaćih i stranih filmova obiteljske tematike kao što su dokumentarci Nije ti život pjesma Havaja redateljice Dane Budisavljević, Djeca tranzicije Matije Vukšića i recentno ostvarenje Eve Kraljević Lijepo mi je s tobom, znaš.

Na programu su i dvije vesele filmske poslastice za najmlađe: hollywoodski blockbuster Annie i dugo iščekivana komedija Prdoprah doktora Proktora koja je nastala prema popularnom dječjem bestselleru Jo Nesbøa. Za tinejdžere željne kvalitetnog i zabavnog filmskog programa tu je Xenia, dirljiva obiteljska avantura, ali i Odrastanje, ovogodišnje filmsko remek djelo za sve generacije.

Osim toga, u Kino mreži u sklopu 'Obiteljskog filmovanja' moći će se pretpremijerno i ekskluzivno pogledati debitantsko dugometražno ostvarenje Ivone Juke Ti mene nosiš, emotivnu i dirljivu obiteljsku priču koja u nacionalnu kino distribucije kreće 28. svibnja.

Obiteljsko filmovanje održava se u 18 nezavisnih kina diljem Hrvatske, a u Splitu će se održati u Kinoteci Zlatna vrata. Program možete pogledati na službenom webu.