Otkriveni prvi filmski aduti 6. FMFS-a

Šesti Festival mediteranskog filma Split, koji će se održati od 8.-15. lipnja u ljetnom kinu Bačvice i kinoteci Zlatna vrata, otkrio je dio svojih aduta. U dugometražnom programu nalaze se atraktivni naslovi recentne mediteranske kinematografije, španjolski film “Blancanieves“, izraleski “Fill the Void“, talijanski “Bella Addormentata“, francuski “Hand in Hand“ i “Cycling with Moliere“, te tri domaća filma “Gangster te voli“ i omnibusi “Košnice“ i "Zagrebačke priče vol. 2".

U Split stiže Elina Psykou, autorica grčkog filma “Eternal Return of Antonis Paraskevas“, a u žiriju dugometražnog programa će biti Elma Tataragić, selektorica Sarajevo Film Festivala,  Željka Sukova, redateljica filma “Marijine“ koja će predstaviti i novi eksperimentalni film “Zimsko čudo”, te srpska redateljica Maja Miloš koja je sa svojim filmom “Klip” doživjela veliki uspjeh na međunarodnoj festivalskoj sceni.

Uz već standarne programe na koje je publika ovog festivala naviknuta, dugometražne, kratkometražne i glazbene dokumentarce, FMFS je odlučio od ove godine posebnu pažnju posvetiti kratkometražnim domaćim filmovima u programu „Ješke“.  U želji da promoviraju ovu filmsku formu, kratki filmovi će se prikazivati u Kinoteci i na Bačvicama prije glavnih projekcija, a zanimljivost je da je više od polovice odabranih filmova ili snimano u Splitu i Dalmaciji ili su autori iz Splita.

Festival će svog nultog dana 7. lipnja ponovno kao poklon Splićanima i njihovim gostima organizirati besplatno kino na plaži Bačvice, a svi detalji vezani za program, goste i partije FMFS će otkriti krajem idućeg tjedna.

'Zakačite' se na mediteranski film!