Otvorene su prijave na Radionicu kamere i režije Freda Kelemena

Otvorene su prijave na Radionicu kamere i režije koju vodi istaknuti njemački snimatelj i redatelj Fred Kelemen. Radionica će se održati u Splitu, u prostorijama Kino kluba Split u popodnevnim i večernjim satima od 18. do 22. rujna 2023., a detaljan raspored radionice i uvjeti dogovorit će se s odabranim polaznicima.

Prijaviti se može putem on-line obrasca do 10. rujna 2023. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti mentor na osnovu prijave i motivacijskog pisma.

Polaznici radionice diskutirat će s mentorom kako u ograničenim produkcijskim uvjetima kreirati dojmljivu filmsku sliku i stvoriti osebujnu atmosferu za različite sinematične situacije te o kreativnom odnosu i ulogama redatelja i snimatelja. Posebna pažnja ove će godine biti posvećena ideji filmskog prostora, mizansceni, ulozi arhitekture na filmu i pokretu kamere. Kroz radionicu je planiran intenzivan praktični rad.

Više informacija o prijavi i radionici dostupno je na linku

-

O prethodnim izdanjima programa pročitajte na poveznicama: 

Enigmatične slike s Fredom Kelemenom (2020)

Enigmatične slike s Fredom Kelemenom (2021)

Radionica kamere i režije (2022)

 

Podsjećamo sve zainteresirane da su trenutno otvorene prijave i na interdisciplinarni program Skriveni Grad.

Foto: Dragutin Andrić (KKS,2022.)

-

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.