Pijanistički recital Martine Filjak je koncert godine u HNK Split

Martina Filjak, najbolja i u svijetu najpoznatija hrvatska pijanistica održat će solistički recital u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u ponedjeljak 23. ožujka s početkom u 19:30 sati.

Glazbenica koja svojim suptilno sofisticiranim i duboko proživljenim izvedbama oduševljava publiku na najvećim svjetskim koncertnim pozornicama izvodit će ovoga puta djela Bacha, Schumanna, Skrjabina i Šostakoviča.

„Umjetnica galvanizirajuće snage (...) Živopisna i privlačna scenska prisutnost…. snalažljivost tehnike i prirodnost muzikalnosti...Pijanistica vrijedna pozornosti... glazbenica neuobičajene sofisticiranosti, discipline i osobnosti koja posjeduje istinski osjećaj za različite stilove...“...

Tim i takvim pohvalama svjetska glazbena kritika ocjenjuje istovremeno strastvenu i lirsku svirku, te tehničku perfekciju Martine Filjak, jedne od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije.

U impresivnom popisu glazbenih nagrada koje je Martina Filjak dobila u svojoj karijeri je i Judita za koncert Sunčana polja koji je, uz Simfonijski orkestar HRT-a, izvela prije dvije godine na Peristilu u sklopu Splitskog ljeta.

Široki repertoar Martine Filjak obuhvaća literaturu od Bacha do Beria te preko trideset klavirskih koncerata. Tečno govori čak sedam jezika. Na svoju sreću, kao aktivni izvođač, voli putovati.