Španjolska „Snjeguljica“ stiže u kina diljem Hrvatske

"Snjeguljica" (Blancanieves), film španjolskog redatelja Pabla Bergera kojem mnogi tepaju kako je jedan od najboljih filmova godine, stiže u kina diljem Hrvatske. Da je zaista riječ o remek djelu sedme umjetnosti potvrđuju i tri nominacije za ovogodišnje Europske filmske nagrade: za najbolji film i redatelja, te najbolju kostimografiju.

Ovaj izniman crno bijeli film koji je regionalnu premijeru imao na Festivalu mediteranskog filma Split homage je nijemom filmu i ekranizacijama bajki braće Grimm, te na zanimljiv i vizualno impresivan način donosi jedinstven pogled na svima poznatu priču.

„Nakon tragične nesreće u areni koja ga je ostavila paraliziranog, žena legendarnog matadora Antonia Villalte umire rađajući kćer Carmencitu. Antonio nedugo potom oženi medicinsku sestru koja ga je njegovala, Encarnu, prepuštajući odgoj svoje kćeri baki, bivšoj flamenco plesačici. Ljubomorna Encarta pokuša ubiti Carmencitu koja uspije pobjeći uz pomoć putujuće skupine patuljaka matadora i postane slavni matador imenom Blancanieves.“, kratak je sadržaj ove netipične Snjeguljice.   

Film je osvojio 10 prestižnih Goya nagrada uključujući nagradu za najbolji film i originalni scenarij. Sveukupno do sada „Snjeguljica“ je osvojila 34 nagrade i 33 nominacije, a prikazana je na velikom broju festivala.
 

Snjeguljica u hrvatskim kinima:

16.11. Rijeka (Art-kino Croatia)
20.11. Zagreb (Kino Europa)
21.11. Pula (Kino Valli)
25.11. Dubrovnik (Kino Sloboda)
05.12. Split (Kino Karaman)