Splitskom IKS-u nagrada publike za festival godine

Druga Dodjela nagrade publike najstarijeg domaćeg portala za izvedbene umjetnosti Teatar.hr održala se u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a splitski IKS festival dobitnik je nagrade za festival godine, tj. za najbolje osmišljenu i realiziranu sezonu domaćeg festivala u Hrvatskoj.

- Sa sigurnošću mogu reći da je naš festival, iako možda proračunski najslabiji uz ostale konkurente, kvalitetnim programom i nadasve velikim entuzijazmom publike koja nas je podržala glasovima, nadmašio sva očekivanja u 2013. godini!

Ovom titulom najboljeg festivala u Hrvatskoj, po mišljenju upravo publike, potvrdili smo da je festival na samom vrhu i može konkurirati velikim festivalima na nacionalnom nivou. Ovo je nagrada i za sve suradnike koji su vjerovali u ovogodišnji program i sjajne umjetnike koji su učestvovali u njemu i mahom oduševljavali gledatelje.

Koristim ovu priliku da zahvalim svima koji su glasali za nas i koji su nas podržali u provedbi programa jer su već tada smatrali da smo važan dio splitske kulture. Nagrada je čast i motivacija, stepenica u usponu, i podsjetnik da su užitak i ljepota izvedbe iznimne samo ako se dijele u zajednici i za zajednicu stoga smo i neizmjerno sretni što smo nagradu primili u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi - nije krila zadovoljstvo kreativna direktorica IKS festivala Nela Sisarić.