Tanja Mravak predstavlja "Našu ženu" u Bookvici

Ovoga četvrtka, 14. prosinca 2017., s početkom u 20:30 sati, u posljednjem ovogodišnjem događanju u sklopu književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), održat će se predstavljanje nove zbirke priča „Naša žena“ sinjsko-splitske autorice TANJE MRAVAK, koja je objavljena ove jeseni u nakladi Hena com.

Uz samu autoricu knjigu će predstaviti splitska književnica OLJA SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ i voditeljica Bookvice PATRICIJA HORVAT. Bit će riječi o „našoj ženi“ i „našem čoviku“, o mentalitetu i patrijarhatu, o ulogama i sudbinama, o feminizmu i emancipaciji, o međuljudskim odnosima i ljudskim dramama. I nadasve, o dobro ispričanoj priči, koje je Tanja Mravak posljednjih godina postala oličenje.

„Minimalnim i nenametljivim jezikom, realističkim sredstvima, uglavnom dijalozima za oje dobar scenarist ubija, Tanjine priče otkrivaju grčeve u likovima i pletu dinamične fabule o životu običnih ljudi u običnim situacijama koje otkrivaju izrečenu ili češće prešućenu, u pravilu unutarnju, osobnu dramu.“ Kruno Lokotar

U tradicionalnoj nagradnoj igri netko iz publike dobit će knjigu „Naša žena“ na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujuće autorice.

Bookvicu podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.

 

Ukratko o autorici:

Tanja Mravak rođena je u Sinju 1974. Živi u Splitu, gdje radi u Centru za autizam.

Kratkim pričama osvojila je nagradu Ekran priče i Prozak, a priče su joj dva puta uvrštene u izbor najboljih hrvatskih priča. Prvom zbirkom „Moramo razgovarati“ (Algoritam, 2010.) osvojila je nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2010., nagradu Slavić za autorski prvijenac Društva hrvatskih književnika i posebno priznanje Slobodne Dalmacije za kulturu. Dugogodišnja je sudionica festivala usmenog pripovijedanja Pričigin u Splitu. Kolumnistica je Jutarnjeg lista.