U Domu mladih pogledajte predstavu na ledu - GLACE!

U Domu mladih u srijedu 22. lipnja s početkom u 20 sati u sklopu IKS Festivala - međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti na pozornici Amfiteatra postavit će se plesno novocirkuska predstava na ledu GLACE! francuske kompanije Trafic de Styles (Francuska).

Dom mladih u Splitu već dugi niz godina je središte raznih umjetničkih disciplina kao što su suvremeni ples, urbani plesovi i novi cirkus a predstava Glace! francuske skupine Trafic de Styles kombinira sve navedene plesne tehnike sa vještinom umjetničkog klizanja na ledu ...i to usred ljeta!

Claire Bournet i Sébastien Lefrançois udružili su se kako bi kreirali predstavu na raskrižju plesa i tradicionalne klizalačke umjetnosti uz dodatak nekonvencionalnih elemenata i figura. Autori predstave dijele “klizalačko djetinjstvo” u kojem se oboje sjećaju kreativnog neposluha: po završetku treninga, oni su pokušavali stvoriti nove pokrete –  kroz igru su eksperimentirali nove figure, nove osjećaje, van pravila, van konvencija.  

Uvjereni da stvaranje znači emancipaciju, odvajanje od estetskih granica okupili su tim od sedam izvođača koji dolaze iz raznih umjetničkih izričaja -  hip hopa, novog cirkusa, kazališta, plesa, umjetničkog klizanja i plesa na ledu. Točnost, snaga, jedinstvenost, poezija, inspiracija, imaginacija: Trafic de Style ima ono nešto posebno što spaja našu osobnu unutrašnju prirodu sa svemirskom.

Za najmlađe posjetitelje IKS Festivala i polaznice Studija KINKIN organizatori pripremili su i ČIKS iznenađenje u suradnji sa slastičarnicom Dolcemania. Slatki poklon dijelit će se nakon predstave malim gledateljima. 

Ples i koreografija: Sébastien Lefrançois , Asistent: Thierno Thioune , Koncept: Claire Bournet, Zvuk: Thierry Bertomeu , Svjetlo: David Baudenon , Scenografija: Yan Bernard , Kostimi: Plaza Cochet, Izvođači: Claire Bournet, Joël Colas, Isabelle Franques, ManuelGuillaud, Tuomas Lahti, Damien Djordjevic,Candice Didier.