Večeras na poklon svečana izvedba predstave "Kazališni sat", najdugovječnije splitske predstave

U sklopu završne retrospektive, Gradsko kazalište mladih večeras publici poklanja svečanu izvedbu predstave “Kazališni sat”, najdugovječnije splitske predstave koja neprekidno igra već nevjerojatnih 25 godina i koja je ove sezone izvedena čak petstoti put. 

Odlična, dinamična, poučna i duhovita predstava već generacijama mladima približava proces nastanka kazališne predstave.
Pedagoška je to mnogočinka u jednom činu tj. dramska predstava o tome kako nastaje - dramska predstava.

Tekst predstave potpisuje Jasen Boko, režiju Vanča Kljaković.

Trenutna glumačka postava je Nada Kovačević, Vinko Mihanović, Ivo Perkušić, Siniša Novković i Bojan Brajčić, a u prvoj glumačkoj postavi bili su Vladimir Davidović, Franko Strmotić, Filip Radoš, Trpimir Jurkić i Nada Prodan, sada Kovačević, koja je jedina odigrala sve izvedbe ove predstave


Od premijere do danas promijenilo se nekoliko postava, a igrali su još i Boris Ugrin, Lenko Blažević, Slavko Sobin, Ivan Baranović i Jasen Boko, koji se neplanirano pojavio se u jednoj izvedbi.

Na večerašnjoj izvedbi očekuju nas i neka mala iznenađenja.

Ulaz slobodan je slobodan, a rezervacija ulaznica je moguća na telefon 344 – 979.

Gradsko kazalište mladih ostvarilo je odličnu sezonu i na samom kraju priredilo retrospektivni ciklus tokom kojeg možete pogledati predstave koje su je obilježile.

Tako su kroz lipanj na programu predstave Heidi, Kazališni sat, Kraljevnu na zrnu graška, DICA, Poštarska bajka i Kako preživjeti zombi apokalipsu.
Popunjenost  Teatrina ove sezone u prosjeku iznosi više od nevjerojatnih 88%.

Gradsko kazalište mladih vas poziva da im se pridružite večeras, ali i na ostalim izvedbama do kraja sezone.