Nada uvjerljivo do nove titule prvaka

Tri sata uoči utakmice nebo se otvorilo nad Sinjem te prijetilo da bi igrači posljednju utakmicu ovogodišnjeg PH u ragbiju  mogli odigrati bez gledatelja. Srećom nevrijeme je brzo prošlo i tijekom utakmice vladali su idealni uvjeti za igru. Tribine sportskog centra  Ivica Poljak-Sokol i Andrija Aličić brzo su se popunile i odmah se osjetio svečarski ambijent.

Obje momčadi su vrlo motivirano ušle u susret. Unatoč hrabroj, srčanoj predstavi sinjske momčadi Nada vrlo brzo pokazuje svoju kvalitetu i u desetak minuta igre stiže do vodstva 19:0 .Igra se cijelo vrijeme vrlo otvoreno sa mnoštvom  dopadljivih akcija. Nada vješto kontrolira vodstvo  ali i sinjani ne posustaju postižu i oni 2 lijepa zgoditka. Na poluvremenu 14:38 za gostujuću momčad.

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme sinjska momčad je odigrala vrlo dobro, ravnopravno sa Nadom.  Ipak izraženija kolektivna igra splitske momčadi dolazi do izražaja u posljednjih 10 minuta susreta. Nada osjetivši lagani  pad i zamor kod domaćina s nekoliko brzih  akcija pokazuje koliko je moćna i postiže ekspresno tri zgoditka za konačnih 14:57.

Posljednji zvižduk suca Matošića označio je početak slavlja izabranika Denisa Puljiza.

Iz ruku delegata HRS Dalibora Vlastelice kapetan Mate Borozan primio je pobjednički pehar za osvojenu jubilarnu 30  titulu Prvaka države. Splitska momčad posljednjih 12 sezona  zaredom slavi u državnom prvenstvu. Inkubator sa Starog placa svake sezone lansira nekoliko mladih  igrača. Ova je bila  sezona pune afirmacije Andrije Grubišća,  Luke Lerotića, Luke Perlaina i Juraja Popovića. Jednostavno Nada je postavila standarde koje u Hrvatskoj rijetko tko može pratiti.Kontinuiran i kvalitetan  višegodišnji stručni rad stvara nove kvalitetne mlade  igrače koji željni afirmacije održavaju unatoč apsolutnoj premoći visoki motiv i želju za stalnim dokazivanjem splitske momčadi.

PH U-18 , PH U-14
Na završnicama Prvenstva države za juniore i mlađe kadete obje titule putuju u Dalmaciju. U konkurenciji juniora do 18 godina   najbolja je Nada, dok su mlađi kadeti Sinja pobijedili konkurenciji igrača do 14 godina.