Rivu će okupirati studenti

Ove nedjelje u Splitu će se održati  peti po redu Studentski dan sporta.

Studentski dan sporta i aktivizma u Splitu zajednički organiziraju Splitski sveučilišni športski savez, Studentski zbor sveučilišta u Splitu te Hrvatski sveučilišni športski savez. Osnovni cilj projekta je promocija studentskog sporta , od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja kao i promocija bilo kakvog pozitivnog studentskog aktivizma.

Posebna naglasak prilikom promocije svojih aktivnosti studenti će ove godine dati događajima koji će u narednom periodu obilježiti nezaustavljivi uzlet sveučilišnog sporta u Splitu i Hrvatskoj:

- 12. Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci – manifestacija koja će se za manje od dva mjeseca održati u gradu Splitu a predstavlja  najveću studentsku sportsku manifestaciju održanu u Hrvatskoj nakon Univerzijade 1987. godine  

-  Univerzijada 2016. godine Rijeka - Zagreb (Rezultati kandidature će se znati u 14 sati 1.06., za vrijeme održavanja studentskog dana sporta)

- UNISPORT (od sljedeće akademske godine unificirani naziv svih studentskih sportsko – rekreativnih manifestacija na području Republike Hrvatske) - Najmasovniji i najzabavniji organizirani sustav sporta u Hrvatskoj, dostupan svima studentima hrvatskih visokoškolskih ustanova

 Na Rivi će od 9 do 21 sat studenti igrat ulični nogomet (Street soccer), košarku (Streetball), natjecat će se u PES – u, igrat graničara, potezati konop, skakat u vrećama. Biti će organiziran i kviz znanja a studenti će se imati prilike okušati u različitim inovativnim rekreativnim aktivnostima. Kao i prošle godine održati će se i promocija svih udruga koje imaju svoje područje djelovanja na Sveučilištu u Splitu a natjecatelji će moći dobiti brojne nagrade sponzora. Natjecanja nisu samo za studente nego za sve koji podržavaju našu ideju - da je svakoj glavi bolje kad se giba gore dolje!!!!

Cijeli program će popratiti i glazbeni ritmovi, koje Splitski sveučilišni športski savez priređuje zajedno s udrugom KUSUS. Studente će zabavljati različiti DJ-evi zvukom urbanih uličnih ritmova, a od 21h pa nadalje možete uživati uz LIVE nastupe dvaju funk, disco & rock`n`roll bendova.