Tanja Rastović zlatnu u Parizu

Veliki iskorak u svojoj karijeri napravila je Splićanka Tanja Rastović koja je na svjetskom taekwondo kupu G kategorije u Parizu održanom u olimpijskim kategorijama osvojila uvjerljivo prvo mjesto upisavši čak šest pobjeda.

Članica splitskog Marjana u kojem trenira zajedno sa blizankama Anom i Lucijom Zaninović nanizala je šest respektabilnih protivnica među kojima su dvije osvajačice seniorskih svjetskih medalja iz Koreje i Meksika, europska seniorska i mlađe seniorska prvakinja... Na svom pobjedničkom putu pale su reprezentativke Njemačke, Francuske, Australije,  Turske, Švedske...., redom djevojke koje su nastupale na olimpijskim igrama u Londonu.

Tanja Rastović je i dvostruka uzastopna prvakinja Hrvatske u kategoriji do 57 kilograma u kojoj je ove godine u finalu pobijedila brončanu iz pekinga Martinu Zubčić, a svojim prvi mjestom u parizu priskrbila je i taekwondo klubu Marjan izvrsno peto mjesto na Pariz Openu u ukupnom poretku u konkurenciji od 93 kluba iz cijelog svijeta.

Od ukupno 16 hrvatskih natjecatelja jedinu medalju pored Tanje uzela je Marina Sumić iz Zagreba koje je završila na drugom mjestu, a što je Hrvatsku u ukupnom poretku država gurnulo na četvrtu poziciju.