10. Planinarski križni put mladih u organizaciji Skac_St-a održat će se u terminu: 17. i 18. ožujka

10. Planinarski križni put mladih u organizaciji Skac_St-a održat će se u terminu: 17. i 18. ožujka 2018 na trasi Cista Velika → Blato n/c→ Gata
 
Cijela grupa hodočasnika (oko 350 njih) prevođena duhovnicima prolazi prvoga dana 17. ožujka 2018. kroz Cistu Veliku, Katune, Kreševo i dolazi Blato na Cetini.

U Blatu na Cetini je sv. Misa i prigodni program (skeč u izvedbi Hrvatskog Nadzemlja), a u Blatu i Šestanovcu organizirano je spavanje za mlade.
 
Sutradan, u nedjelju 18. ožujka 2018. mladi prolaze kroz predivan kraj uz Cetinu: Podgrađe, Kostanje, Zvečanje, Smolonje, Ostrvicu, Čišlu i Gata – u njima planiramo imati postaje križnog puta i susret s lokalnim župnikom i stanovništvom, poglavito mladima.

U Gatima je završno misno slavlje, zakuska, te izvedba prestave u organizaciji KUU "Mosor" Gata.
 
Obići ćemo razne lokalitete važne u povijesti Dalmacije, Poljica, Radobilje, Imote, općenito naše Domovine Hrvatske te time produbiti svijest mladih o našem duhovnom naslijeđu i kulturnoj baštini.

Detaljniji opis projekta:
Planinarski križni put je pobožnost za mlade (i sve koji se tako osjećaju) koja se održava dva puta godišnje: korizmeni i jesenski. Traje dva dana, redovito subotu i nedjelju. Sastoji se od dvodnevnog hoda po nekom području i obilaženju četrnaest sakralnih objekata koji se tamo nalaze i kod kojih se razmatra po jedna postaja križnog puta. Hod je uvijek popraćen molitvom i žrtvom, ali i zajedništvom, pjesmom, smijehom, prijateljstvom i upornim savladavanjem prepreka.