Baldasar zabranio reprizu dočeka s romskim orkestrom

Božićni sajam na Rivi ove godine kvalitetom i posjetom je otišao za nekoliko koraka naprijed, a tome je zasigurno doprinio raznovrstan program kojeg je Splićanima poklonila "Adventilacija", udruženje pet kuća. Gotovo svaku večer na Rivi su se od početka prosinca izmjenjivali bendovi i DJ-i, a zahvaljujući kućicama "Kućarin", "Old's kul", "Split Cirkus", "Dalmacijafešt" i "Kuuća"  na glavnoj šetnici bilo je za svakoga po nešto.

Nakon silvestarskog slavlja "Adventilacija" je poželjela one kojima nije dovoljno fešte razveseliti još jednim nastupom, no zabrana je kako doznajemo stigla iz Banovine. Nakon prošlogodišnjeg zatvaranja Božićnog sajma i spontane svirke romskog orkestra na Rivi prošle subote kroz jutro, romski show trebali smo slušati i večeras na reprizi Dočeka no gradonačelniku Baldasaru (ili nekom od njegovih brojnih savjetnika) ta ideja se nije svidjela.
 

Ugostiteljima je stigla zabrana, a Romi okupljeni u Gypsy Mambo Kočani orkestar su (usprkos zatraženim radnim dozvolama) vraćeni kućama, iako su se već vozili put Splita. Zbog čega opće priznati pravac world musica nije prihvatljiv za inače tolerantnog gradonačelnika, nismo uspjeli saznati...

No nakon par sati o istoj stvari izvijestio Dalmacijanews.
- Nismo zamislili Božićni sajam da bude palanački vašar, a Kočani su već nastupili pa smatram da bi bilo previše opet za Novu godinu. Nakon što smo postigli jedan urbani štih koji je mahom odobren, nema potrebe mijenjati izgled i narav Sajma - komentirao je svoju odluku gradonačelnik Baldasar za Dalmacijanews, te dodao kako se "ne radi o nikakvoj netoleranciji, dapače, neko drugo mjesto i druge prilike su primjerenije za romski orkestar".

Kao nije diskriminacija, no "drugo mjesto i druge prilike". Zvuči poznato?