Danijela Dvornik: Dinu i Borisu nije mjesto na Matejušci

Splitska udruga "Urbana desnica" nedavno je pokrenula inicijativu za izgradnju spomenika Borisu i Dinu Dvorniku na Matejušci, te je tom prigodom pokrenuta onlina peticija koja je trebala biti predana gradskim službama, no sve je svojom izjavom stopirala Danijela Dvornik.

- Podržavam svaku inicijativu po ovom pitanju, na čemu sam zaista zahvalna, no nisam za to da se Dino i Pape postave na Matejušku zato što oni nisu imali nikakve veze s tom lučicom. Tamo zaslužuje biti Smoje i ribari... Spomenik Dinu bi ja postavila na trokutu na dnu Zrinsko Frankopanske gdje je svaki dan prolazio dok je živio u Kineskom zidu, tu ga se moglo sresti. Boris zaslužuje mjesto na Cankarevoj poljani ili negdje pored kazališta - izjasnila se na FB-u supruga prerano preminulog pjevača, te nadodala:
- Onog trenutka kada se ispune svi uvjeti za tako nešto, voljna sam i Dinovu urnu preseliti na tu lokaciju. Ne bih voljela da bude ne groblju!

Udruga "Urbana desnica" potom je objavila kako apsolutno uvažava stavove obitelji Dvornik.
- Bitno je da spomenik Borisu i Dinu u gradu Splitu postoji, bez obzira na lokaciju tog spomenika. Ovaj grad im duguje dostojno obilježje u znak zahvale za sve što su učinili za svoga života za svoj Split.