Opet kuca dobro srce splitskih studenata

Splitski studenti opet su odlučili pokazati svoje dobro srce. Sjetivši se onih koje život ne mazi, Studentski centar u Splitu u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, studentskim udrugama, Savjetom mladih grada Splita, Savjetom mladih Splitsko-dalmatinske županije, Uredom za pastoral mladih i Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije i ovog Božića organizira veliku humanitarnu akciju "Dobro srce studenata Splita".

Organizatori pozivaju sve studente, a naravno i druge građane, da zavire u svoje ormare i daruju odjeću koju više neće nositi, igračke koje im ne trebaju, ili pak da kupe i poklone neku namirnicu ili higijensku potrepštinu.

- Tim komadom odjeće nekoga možete ugrijati. Tom igračkom možete razveseliti neko dijete. Tom namirnicom ili higijenskom potrepštinom možete nekoga nahraniti i zadovoljite im higijenske potrebe. Razveselite one koji nemaju!, pozivaju iz SC-a.

Akcija će trajati od 12. do 17. prosinca u objektima Studentskog centra u Splitu, odakle će ih preuzeti splitski Caritas. Donirana roba se prikuplja u restoranu na Ekonomskom fakultetu, u studentskim domovima Kampus i Hostel Spinut, te u kantini Libar (bivša menza Index).

- Pomoći nekom drugom može usrećiti više nego kad usrećimo sebe i nema bolje nagrade za naša djela nego osmjeh onoga kojem smo pomogli. Blagdani su pred vratima, pomozimo drugima da dožive pravi smisao Božića. I ne zaboravite: nije važno koliko dajete nego da je od srca, pa makar to bila i neka sitnica.