Ples slova i brojki udruge DYXY nastavlja se i ove godine

Udruga DYXY nastavlja i ove školske godine sa radionicama u kojima pomaže djeci sa specifićnim teškoćama čitanja, pisanja i učenja. Rad Udruge Dyxy u kontinuitetu traje od 2007. godine, a tijekom ljetnih mjeseci provodili su projekt koji je djeci predškolskog uzrasta pomogao da se lakše uključe u svijet brojki i slova u radionici "Ples slova i brojki".

Rana detekcija disleksije, disgrafije, diskalkulije i ostalih teškoća, preduvjet su za pravovremeni rad u ublažavanju teškoća, savladavanju školskog gradiva i lakšeg socijaliziranja u školsku sredinu, pa udruga osim što prati školski sustav organizira i logopedske radionice, radionice pomoći u učenju iz svih predmeta,  radionice pomoći u učenju stranog jezika i edukativne "art radionice" kako bi kod djece razvila kreativnost i potakla njihove skrivene potencijale.  

- U svom radu surađujemo sa  stručnim suradnicima osnovnih škola na nivou Splitsko-dalmatinske županije, sa Poliklinikom za rehabilitaciju djece s teškoćama kao i sa Centrom socijalne skrbi u Splitu. Osim gore navedenih radionica, Udruga DYXY tijekom školske godine provodi i razne druge interaktivne radionice, kulinarske radionice, informatičke radionice i druge - kazuje Meri Butirić, predsjednica Udruge.

Pozivamo roditelje i djecu da se prijave i ove školske godine 2013/14,

Raspored rada radionica može se pronaći na web stranicama udruge DYXY, a sve informacije mogu se dobiti i na mobitel 098-138-06-93