Poboljšajte svoju budućnost - postanite programer!

Mjesec listopad uobičajeno obilježava početak studentskih obaveza, ali zadnjih sedam godina, osim što počinje nova akademska godina, započinje i DUMP-ova besplatna Škola osnova programiranja. Za tu školu nije bitno ni vaše predznanje ni jeste li učenik ili student, mladi ili stari. Dokaz toj činjenici je 1500 zadovoljnih polaznika koji su iskoristili ovu odličnu priliku za ulazak u magičan svijet programiranja, a neki od njih će ove godine stečena znanja prenijeti i vama.

Dolaskom na besplatna predavanja otkrit ćete da savladavanje ove vještine koja se sve više cijeni na tržištu rada ne mora biti nemoguća misija. Predavanja su upravo tako osmišljena da budu jednostavna, zanimljiva i atraktivna te odlična prilika za upoznati ljude sličnih interesa. Sve to omogućit će vam entuzijasti iz DUMP Udruge mladih programera, i to u najvećoj dvorani na FESB-u u Splitu.

Predavanja se održavaju subotom u 17 sati na FESB-u, u amfiteatru A100, počinju 17. listopada 2015. te traju četiri vikenda. Nedjeljom popodne održavaju se prateće radionice na kojima polaznici znanje s predavanja primjenjuju na računalima i proširuju praktičnim primjerima.

Informacije o ostalim aktivnostima udruge kao i neke pojedinosti o predstojećem ciklusu mogu se naći na stranici www.dump.hr, a snimke prošlih ciklusa predavanja na YouTube kanalu udruge.

 

OPŠIRNIJE O DUMP UDRUZI MLADIH PROGRAMERA

DUMP je udruga mladih, entuzijastičnih programera koji se bave organizacijom ciklusa predavanja s tematikom iz računalnog područja i širenjem entuzijazma za nove tehnologije. Članovi udruge aktivno podučavaju jedni druge u modernim tehnologijama kako bi se mogli natjecati, raditi na projektima te stečeno znanje ponuditi široj zajednici kroz predavanja i radionice.

Početkom ljeta 2014. u Splitu se održao Shift, a u sklopu njega Hackathon - 24 satno natjecanje u izradi softvera. Dumpovci su pomeli konkurenciju i osvojili prvu, treću i posebnu MailJet nagradu dokazavši još jednom dokle entuzijasti mogu doći.

Sveukupno, DUMP je na natjecanjima u prethodnim godinama osvojio ove nagrade:

∙eS .Net, 1. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2007

∙The Wall of Balance, 1. mjesto hrvatskom Imagine Cupu 2008

∙Lost In Time, 2. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2009

∙eBus, 1. mjesto na Web Start Contest-u

∙Think Green, 1. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2010

∙AuThink, 1. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2013, 1. mjesto na Software StartUp Akademiji, 1.

mjesto u kategoriji DreamSpark Learning Award na svjetskom finalu Imagine Cupa 2013 u Rusiji

Udruga je formalno registrirana 2010. godine, a cilj joj je okupiti zajednicu entuzijastičnih srednjoškolaca i studenata s interesom za programiranje. Počeci udruge su vezani za 2008., kada se iz spontanih druženja nekolicine učenika 3. gimnazije i studenata FESB-a razvila želja za dijeljenjem znanja iz područja programiranja i računalnih algoritama. Prvi korak u tom smjeru bio je upravo ciklus „Škola osnova programiranja“, prvi ciklus predavanja održan pod DUMP-ovim imenom, besplatan i otvoren za sve kao i ovogodišnji ciklus.

Ciklusi besplatnih predavanjima koje smo održali su do sad:

Škola osnova programiranja (2009.)

∙ Škola osnova programiranja (2012.)

Algoritmi – trikovi za natjecanje (2009.)

∙ Škola osnova računalnih mreža (2013.)

Naučite programirati (2010.)

∙ Mala škola Photoshopa (2013.)

Škola osnova programiranja (2010.)

∙ Škola osnova programiranja (2013.)

Škola programiranja u C# (2011.)

∙ Virtualizacija, serveri i mreža (2014.)

Ruby on Rails (2011.)

∙ Mala škola hardvera (2015.)

Škola osnova programiranja (2011.)

∙ Dump Days (2015.)

Škola web programiranja (2012.)