Policija pojačava kontrole, vozite se taksijem!

Diljem Hrvatske se od 7. do 11. studenog obilježavaju "Dani Martinja", narodni običaji krštenja mošta koji nije baš zaživio u Splitu. No to neće omesti policijske službenici će na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi pojačane aktivnosti u prometu, koje se prvenstveno odnose na sankcioniranje vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

- Kako vlastitim ponašanjem ne bi doveli u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, molimo građane da se pridržavaju zakonskih propisa, a posebno da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva, koristite javni ili taxi prijevoz, pješačite ili unaprijed dogovorite s nekim iz društva tko će ostati trijezan i voziti natrag. U uvjetima noćne vožnje, posebno vikendom, vozite sporije i opreznije, a pritom ne zaboravite da nema opravdanog razloga za vožnju pod utjecajem alkohola i opojnih droga - savjetuju iz Policijske uprave SD.

Uz klubove "Judino drvo" i "Kameleon" koji nude besplatan taksi u jednom smjeru, od d prošlog vikend konačno je i Taxi radio služba Split spustila cijene. Pozivom na broj 1777 u bilo koje doba dana i noći četiri osobe mogu se prva tri kilmetra voziti za 30 kuna, a svaki idući kilometar ćete platiti dodatnih 8 kuna. Kad se podijeli na više osoba, stvarno nema smisla pit i vozit, zar ne?