Shift Conference 2016: Zatvoren Shift Hackathon

U Splitu je jutros završilo 24-satno natjecanje programera u izradi aplikacije, Shift Hackathon, kao uvod u Codeanywhere Shift konferenciju koju nestrpljivo očekuje preko 1.200 posjetitelja sutra i preksutra u Hrvatskom narodnom kazalištu.

8 najboljih timova prolazi u finale te u sklopu programa Shift konferencije (2. i 3. lipnja) prezentira svoju aplikaciju svim posjetiteljima kako bi impresionirali stručni žiri, a na samom kraju konferencije će im biti uručene i službene nagrade.

Timovi su neumorno programirali u Microsoft Innovation Centru u Splitu do samog isteka vremena, a na kraju smo pitali članove tima iz splitskog DUMP-a (Udruga mladih programera) kakvi su im dojmovi te su izjavili kako su oduševljeni odličnom organizacijom. „Bilo nam je super, nama je bilo najbitnije da je internet funkcionirao, da smo imali  dovoljno hrane i pića, imali smo dovoljno mjesta i sve što smo trebali nam je osigurano, a dalje ćemo vidjeti“ – rekli su DUMP-ovci.

Podsjetimo, nagradni fond iznosi preko 150.000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3.000 dolara, drugoplasiranom 2.000 dolara te trećeplasiranom timu 1.000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2.000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1.000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond se sastoji od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 120.000 dolara hosting credita, te drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakome po 12.000 dolara hosting credita! Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim s 1.000 dolara, drugo mjesto s 300 dolara te treće sa 100 dolara. 

Osim predstavljanja svježe izrađenih aplikacija mladih programera, sutra slijedi službeno otvaranje 5. Codeanywhere Shift konferencije, a manje od 150 ulaznica je ostalo u prodaji!  

Shift je ove godine okupio elitne svjetske developere koji u svojstvu predavača i mentora dolaze u Split, a oni su ujedno osnivači kompanija kao što su Amazon, Shazaam, Uber, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi!