Split bio domaćin najveće IT konferencije u regiji

Gotovo 300 informatičara, 17 predavača i 16 start up ekipa iz cijelog svijeta okupilo se proteklog vikenda na prvoj splitskoj Startup Live konferenciji održanoj u Domu mladih.

Brojka ni ne čudi ukoliko znate da 70 posto malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj, te preko polovice većih tvrtki zapošljava informatičare, a ovo je bila idealna prilika da svi okupljeni predstave nove projekte, dobiju savjete i uspostave nove kontakte.
- Ovim smo zasigurno pozicionirali Split kao novu IT destinaciju, što je i bilo vrijeme s obzirom na sve veći broj mladih informatičara koji dolaze iz ovog kraja. Veliki odaziv posjetitelja sve dane održavanja daje nam poticaj u želji da Startup Live Split postane tradicija – kazao je organizator Ivan Burazin.

Pažnju su najviše privlačila predavnja poput onog svjetski poznatog mentora Benjamina Levyja, Vedrana Bajera menadžera u Googleu, stručnjaka za akvizicije iz San Francisca Jana Habermanna, osnivača medijske kuće The Next Web Patricka de Laive… i niza drugih koji su svoje znanje i iskustva rado podijelili s okupljenima.