SPLIT UNITED – showroom projekta otvara se za javnost

Showroom projekta Split United, odnosno izrade masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice, otvara se za svu zainteresiranu javnost danas u 16 sati. Showroom je smješten na prvom katu Upravne zgrade Dalme pokraj Sveučilišnog centra za stručne studij te će biti otvoren sve do 19. travnja radnim danom od 16 do 20 sati. U njemu su izloženi vizualni prikazi nacrta masterplana kao i vremenske crte razvoja Istočne obale i Kopilice, kako bi se svi zainteresirani mogli detaljnije informirati o predstavljenoj studiji te aktivno i informirano uključiti u javnu raspravu. U showroomu je iz istog razloga protekla tri dana održan i niz stručnih radionica sa različitim dioničkim skupinama, od gradskih vijećnika i struke do vlasnika zemljišta na dvije predmetne lokacije i samih stanovnika.

U sklopu showrooma otvorena je i izložba odabranih fotografija iz nedavno održanog foto-natječaja „Kopilica i Istočna obala – trenutno stanje i perspektiva. Među gotovo 200 pristiglih fotografija od 15-ak različitih autora, najboljom je proglašena fotografija „Kopilica“ Majde Rožić. Drugo nagradu osvojila je Žaklina Antonijević dok je treća otišla u ruke Janka Bauka. Izložba će, kao i showroom, ostati otvorena za javnost sve do 19. travnja 2019. godine.

Grad Split poziva sve građane, stručnjake i dionike da posjete showroom, detaljno se informiraju o projektu te aktivno uključe u javnu raspravu, jer samo angažman svih jamči da će finalno rješenje masterplana na najbolji način odgovoriti na potrebe grada u narednih 50 godina.

Više informacija o postupku javne rasprave dostupno je na poveznici