Sutra svi na Zapadnu obalu za "Centar Juraj Bonači"

Sutra, 1. prosinca, točno u podne, „3000 balona prijateljstva“ odletjet će u zrak i obojiti splitsko nebo u znak podrške centru Juraj Bonači.

Pozivaju se  sve Splićanke i Splićani da u subotu od 10:30 sati na Zapadnoj obali preuzmu svoj šareni balon uz dobrotvorni prilog i pridruže se zabavnoj, humanitarnoj akciji koja za cilj ima prikupljanje sredstva za uređenje sobe za opuštanje (Snoezelen sobe) na Odjelu smještaja Rehabilitacijskog centra Juraj Bonači.

„Akcija se održava tradicionalno po treći put i sigurni smo da će naši sugrađani i ove godine potvrditi svoju velikodušnosti i spremnost da pruže pomoć najpotrebitijim članovima našeg društva.“ – istaknula je Katarina Puljić, predsjednica Lions kluba Dioklecijan, organizatora akcije. Sama akcija balona prijateljstva pokrenuta je pred par godina na inicijativu malih splitskih poduzetnika, sponzora akcije, a to su ove godine tvrtka Karla, te poznati splitski ugostiteljski objekti Fabrique, Maduro i De Mar. Osim balona, svi će moći uživati u zabavnom programu, glazbenom nastupu štićenika centra od 11 sati, te kupiti razne suvenire i rukotvorine koje izrađuju u sklopu programa obrazovanja i rehabilitacije.

„Nemjerljiva je radost naših korisnika što će biti dio ove akcije sudjelovanjem u programu događaja svojim plesnim i pjevačkim točkama. Korisnici Marijana Škobalj i Đorđi Baras oduševiti će vas svojim izvedbama pjesama velikih hrvatskih glazbenika, a korisnici Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama sa intelektualnim teškoćama- DJ Firule zabaviti će vas plesnom točkom naziva „Srećom imam tebe“. – istaknuli su organizatori.

Odjel smještaja trenutno broji 30 korisnika s emocionalnim poteškoćama kojima je potreban nadzor psihijatra zbog čestih agresivnih i autoagresivnih ispada. Soba za opuštanje će se opremiti mekanim oblozima na zidovima, vratima i podu te određenom senzoričkom opremom poput ambijentalne rasvjete, zvučnika za primjenu muzikoterapije te raznih rekvizita koji korisnicima pomažu u opuštanju i sprječavaju ih od ozljeđivanja.

Stoga u subotu od 10:30 mame, tate, djedovi i bake, dovedite vaše najmlađe na najzabavniju splitsku humanitarnu akciju!

PROGRAM

od 10:30 h – preuzimanje balona

11:00 h – glazbeni program korisnika Centra Juraj Bonači  

12.00 h – zajedničko puštanje u zrak 3.000 balona prijateljstva