Svečano otvoren 20. Croatia Boat Show

Na Zapadnoij obali u Splitu danas u 12 sati održana je ceremonija otvaranja jubilarnog 20. izdanja međunarodnog nautičkog sajma Croatia Boat Show, na kojemu ove godine sudjeluje više od 300 izlagača iz svih grana nautičke industrije. Sajam je otvorio državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić,  izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

  • Hrvatska je danas u svjetskim okvirima, a posebice na Mediteranu jedna od vodećih nautičkih destinacija. Pri tome je nautički turizam definitivno jedan od hrvatskih najkonkurentnijih proizvoda koji naglašava ono najljepše što Hrvatska ima - Jadransko more. Upravo ovakve manifestacije kao što je Croatia Boat Show pridonose promociji i izgradnji imidža Hrvatske kao poželjne i kvalitetne nautičke destinacije – kazao je Frano Matušić.

Ceremonija otvaranja održana je u prostoru Yacht Cluba koji se nalazi usidren u moru u krugu sajma, a okupljenima se prvo obratio Vicenco Blagaić, osnivač i direktor Croatia Boat Showa.

  • Grad Split je centar nautičkog svijeta i nakon nekoliko godina stagnacije s ponosom možemo reći da je krizi kraj. Ove godine na Croatia Boat Showu nastupa više od 300 izlagača, a izloženo je oko 150 brodova. Potrudit ćemo se da se uskoro vratimo među deset najvećih sajmova svijeta, već ove godine vrlo smo blizu tome – rekao je Blagaić.

U organizaciji sajma od ove godine sudjeluje i tvrtka Navis Marine, čiji je direktor Gordan Zadro istakao da je iznimno zadovoljan što je njegova tvrtka postala dio obitelji Croatia Boat Showa. Uzvanicima se potom obratio Ante Šošić, zamjenika župana Splitsko – dalmatinske županije.

  • Čestitam na sjajnoj organizaciji manifestacije, a zahvaljujem gradonačelniku Splita što je pomogao da se potpiše ugovor slijedom kojega će se Croatia Boat Show održavati na Zapadnoj obali i narednih pet godina. U interesu nam je mobilizirati sve snage da se razvija turizam u našoj županiji, koja je najbrže rastuća nautička destinacija u Hrvatskoj – kazao je Ante Šošić.  

Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, je rekao:

  • Čestitam organizatorima na upornosti. Split nije samo šampion turizma i izvrsna destinacija, nego postaje i poslovno središte, što dokazuje podatak da smo ovdje uspjeli zadržati sjedište OTP Splitske banke. Naš grad je motor razvoja ne samo županije, nego cijelog hrvatskog juga i duboko izvan granica zemlje, a Croatia Boat Show dokazuje da Split kao središte Jadrana izlazi na svoje more, i uređuje svoju obalu. Slika ovog sajma jedna je od najljepših razglednica proteklih godina

Sajam je otvoren do nedjelje, 15. travnja, a za posjetitelje je otvoren svakoga dana od 10 do 19 sati, izuzev nedjelje kada je otvoren do 18 sati. Cijena ulaznica je 40 kuna radnim dana, odnosno 50 kuna vikendom.