Thompson KBC-u Split od poljudskog koncerta još nije uplatio ni kune

"Kao i puno puta do sada i od poljudskog koncerta Marko Perković Thompson izdvojiti će novac za donaciju KBC-u Split", stoji u tekstu kojeg je na svojoj web stranici uoči koncerta 30. lipnja objavio popularni pjevač iz Čavoglava. Pošto je već prošlo gotovo šest mjeseci od koncerta za kojeg je prodano preko 40 tisuća ulaznica (prosječna cijena 75 kuna, čitaj zarada od preko tri milijuna kuna), zanimalo nas je u koji odjel KBC-a je uložen iznos kojeg je MPT velekodušno donirao. Kad tamo.... iznenađenje!

- U evidenciji KBC-a Split nema evidentirane uplate od navedenog koncerta - izvijestili su nas u Financijskoj operativi bolnice.

Ni kune!

Podsjetimo se kako je to u  svibnju ove godine izgledalo. U jeku preizborne kampanje Željko Kerum nije birao sredstva, pa je za komercijalan koncert ustupio gradski stadion Poljud Thompsonu potpuno besplatno, i time direktno oštetio Hajduka (nad čijom blagajnom je visio stečaj) za najmanje 500 tisuća kuna.
- Ispunjene su sve obveze vezane za trošak organizacije navednog događaja i uplaćen je cjelokupan iznos - izvijestio nas je pak o sudbini 100 tisuća kuna Ante Bilić, glasnogovornik Hajduka. I to za "ostale troškove organizacije" za koje je po nekim informacijama Hajduk bio Thomsponu dužan ispostaviti račun.

Svirka kojom je Split ušao u Europsku Uniju tako za sada još uvijek, šest mjeseci nakon, nema humanitarni predznak. Iako je Tomislav Mrduljaš, čelni čovjek Dalmacija koncerta, organizator Thompsonovog koncerta kazivao:
- Donirat ćemo određena sredstva KBC-u Split, sve to je išlo s naše strane samoinicijativno, a nitko nam to nije uvjetovao.


E pa evo podsjetnika Marko, Željko i Tomislave! Sretan vam Božić!