Udruga mladih programera i vodeće IT tvrtke donose aktualne trendove iz svijeta tehnologije

Prije ljetne pauze DUMP Udruga mladih programera organizira prvu besplatnu tehnološku konferenciju za sve – DUMP Day. Riječ je o jednodnevnom događaju na kojem će svi zainteresirani, kroz niz besplatnih predavanja, imati priliku saznati više o mnogim tehnološkim postignućima koja, kako i sami vidimo, uvelike utječu na naše živote. Održat će ih iskusni tim dumpovaca, a pridružit će im se i gostujući predavači - predstavnici najpoznatijih lokalnih, regionalnih i globalnih IT tvrtki, koje neprestano traže nove članove svojih timova.

Posebnost konferencije je upravo povezivanje s potencijalnim poslodavcima koji će zainteresirane upoznati s načinom rada i zanimljivostima njihovih tvrtki, a uz to stvoriti i koristan kontakt za buduće suradnje. Neke od tvrtki koje će posjetitelji imati priliku upoznati su: ExtensionEngine, HR Cloud,

NetMedia, East Coast Product, Ericsson, Infinum, IT sistemi, Locastic, Microsoft, Profico, Rimac

Automobili, Zagrebačka Banka. One se bave različitim aspektima IT sektora što ujedno predstavlja široku lepezu tema iz koje će svatko moći odabrati zanimljiv niz predavanja, neovisno o predznanju.

Sve ovo plod je marljivog rada entuzijastičnih članova udruge DUMP koja već niz godina sve zainteresirane upoznaje sa svijetom tehnologije i programiranja. Kroz svoje već poznate i inovativne cikluse predavanja upoznali su izniman broj osoba svih uzrasta s prednostima i mogućnostima proizvoda današnjice i budućnosti. Jedan od bitnih projekata je i DUMP Internship - program kroz koji Udruga svake godine traži i priprema nove članove.

Konferencija će se održati 4. lipnja s početkom u 9 sati na splitskome FESB-u. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz akreditaciju koja će se moći besplatno preuzeti na info pultovima. Za više informacija posjetite day.dump.hr ili Facebook stranicu Udruge.

 

O DUMP UDRUZI MLADIH PROGRAMERA

DUMP je udruga mladih, entuzijastičnih programera koji se bave organizacijom ciklusa predavanja s tematikom iz računalnog područja i širenjem entuzijazma za nove tehnologije. Članovi udruge aktivno podučavaju jedni druge u modernim tehnologijama kako bi se mogli natjecati, raditi na projektima te stečeno znanje ponuditi široj zajednici kroz predavanja i radionice.

Udruga je formalno registrirana 2010. godine, a cilj joj je okupiti zajednicu entuzijastičnih srednjoškolaca i studenata s interesom za programiranje. Počeci udruge su vezani za 2008., kada se iz spontanih druženja nekolicine učenika 3. gimnazije i studenata FESB-a razvila želja za dijeljenjem znanja iz područja programiranja i računalnih algoritama. Prvi korak u tom smjeru bio je upravo ciklus „Škola osnova programiranja“, prvi ciklus predavanja održan pod DUMP-ovim imenom, besplatan i otvoren za sve kao i ovogodišnji ciklus.

Sveukupno, Udruga je do sada organizirala 18 besplatnih ciklusa predavanja te sa svakim idućim obara rekorde posjećenosti prethodnika. Najbolji je dokaz za to prošlogodišnja Škola osnova programiranja, koja je na svoje prvo predavanje privukla preko 400 budućih programera.

Osim ciklusa predavanja, bitnu aktivnost Udruge čine i natjecanja na kojima imaju priliku iskušati svoje znanje i vještine te steći nova iskustva i poznanstva. Do sada su članovi osvojili sljedeće nagrade:

eS .Net, 1. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2007

The Wall of Balance, 1. mjesto hrvatskom Imagine Cupu 2008

Lost In Time, 2. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2009

eBus, 1. mjesto na Web Start Contest-u

Think Green, 1. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2010

AuThink, 1. mjesto na hrvatskom Imagine Cupu 2013, 1. mjesto na Software StartUp Akademiji, 1. mjesto u kategoriji DreamSpark Learning Award na svjetskom finalu Imagine Cupa 2013 u Rusiji

Shift Hackathon 2014. 1. i 3. mjesto i posebna MailJet nagrada

Emergy, 1. mjesto na Infokupu 2016.,

Jedan od najbitnijih programa udruge je DUMP Internship – program pripravništva preko kojeg Udruga prikuplja nove članove. Program je osmišljen kako bi se osigurala održivost Udruge i nastavila tradicija širenja znanja i kvalitetnih vještina na mlađe generacije. U zadnje dvije godine, od kada se program provodi, prijavilo se preko 200 zainteresiranih studenata i učenika, a primljeno ih je preko 80. Kroz provedbu programa svaki pripravnik ima priliku otkriti gdje leže njegove sklonosti i polja posebnog interesa među područjima kojim se Udruga i inače bavi - od prezentacijskih vještina, dizajna i programiranja, preko vođenja projekata, marketinga pa sve do multimedije. Svoja razvijena znanja zatim imaju priliku primijeniti na praktične zadatke i konkretne projekte Udruge.

Udrugu danas čine 18 aktivnih članova i 13 pripravnika. Do kraja godine Udruga planira prirediti još jedno izdanje već tradicionalne Škole osnova programiranja, online ciklus predavanja o Arduinu te jedno interno natjecanje.