Vodimo vas na SHIFT konferenciju

Natjecanjem u programiranju programerskih timova, popularnim hackathonom, danas je u Splitu započela  Shift konferencija, međunarodno okupljanje ICT zajednice, koje se sastoji i od natjecanja 32 startupa.

Hackathon je natjecanje je u programiranju s fondom nagrada od 10.000 američkih dolara: prva nagrada iznosi pet tisuća dolara u gotovini, druga donosi tri tisuće, a treća iznosi dvije tisuće dolara. Natjecanje se održava u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Ulici slobode 2, a danas ćemo saznati pobjednike.

Shift Challenge je natjecanje 32 startup projekta ili novoosnovane tvrtke koje će se odigrati 4. lipnja. Najboljih 16 startupa, koje će odabrati suci i mentori, predstavit će se publici Shift Conferencea 5. i 6. lipnja te se natjecati za nagradni fond “težak” 15.000 američkih dolara, od kojega najbolji osvaja 10.000, drugi tim osvaja tri tisuće, a treći dvije tisuće dolara. Natjecanje će se održati u Muzeju Grada Splita, Papalićeva 1.

Sama Shift konferencija  odvija se u četvrtak i petak u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, gdje se očekuje više od 1000 sudionika te tridesetak govornika iz svih krajeva svijeta.

Ulaznice možete kupiti na www.shiftsplit.com , a mi nekoliko naših čitatelja na konferenciju vodimo besplatno. Sve što morate napravite je da na mail karte@split.com.hr pošaljete svoje podatke s naznakom SHIFT, a dobitnike ćemo obavijestiti večeras.