Želite Dioklecijanovu palaču od Lego kockica? Dajte toj ideji svoj glas!

Nije tajna da su popularne Lego kockice omiljena igračka, ne samo djeci, već i brojnim odraslim kolekcionarima, a svi oni uskoro bi svojim kolekcijama mogli pridodati i Dioklecijanovu palaču od Lega!

Tvrtka Lego, naime, svojim obožavateljima pruža mogućnost da sami kreiraju svoje Lego ideje i da ih putem Lego web stranice predstave javnosti.

Ideje koje u 365 dana prikupe 10.000 glasova idu na razmatranje pred Lego komisiju i postojimogućnost da se komercijaliziraju, uđu u proizvodnju i dospiju na police Lego trgovina diljem svijeta.

Tu priliku odlučio je iskoristiti Ilija Šundov, strastveni obožavatelj i kolekcionar Lego setova od djetinjstva koji je i putem službene Lego Digital Designer aplikacije izradio maketu Dioklecijanove palače iz 305. godine i poslao je na odobrenje na službenu Lego stranicu.

Njegov projekt je jutros odobren te od danas teče rok od 365 dana da prikupi 10.000 glasova podrške kako bi maketa ušla u razmatranje za proizvodnju.

'Ukoliko Vam je moj projekt interesantan, bilo kakva pomoć kod prikupljanja glasova bi mi dobro došla. Motiv Dioklecijanove palače nisam odabrao slučajno već u njemu vidim priliku da se Split i Hrvatska dodatno promoviraju na jedan drugačiji način nego što je to uobičajeno', poručuje Šundov za čiji projekt možete glasati OVDJE (za glasovanje se potrebno prethodno registrirati na stranici).

Sigurni smo da će ova ideja oduševiti mnoge Splićane, stoga na glasanje, izgradimo Dioklecijanovu palaču od Lego kockica!