Igram da ne ostarim:Tko se boji Virginije Woolf? i druge priče

Neosporno je da su Strašne žene bile zvijezde sinoćnjeg „Ajmo se igrat!“. U ovom posebnom izdanju rubrike Nauči novu igru (poznatijem pod kraticom NNI jer i nas Ništa Ne može Iznenaditi :D ) Udruga F&ST je u suradnji s Klubom Zona i Marinom Čajdom iz udruge Prostor rodne i medijske kulture „K-zona“ predstavila kartašku igru Strašne žene. Strašne žene su izgleda bile toliko „strašne“ da su prepale mnoge redovite hodočasnike ASI-ja te se dogodilo neočekivano – masovni egzodus s ASI-ja i NNI-ja! No, ova neuobičajena situacija nije omela hrabre pustolove. Au contraire: šarolika grupa sudionika NNI-ja ovako je dobila priliku da odigraju više partija Strašnih žena i da dobro napasu oči na divno ilustriranim kartama. Po autorici ovog teksta nadasve win-win situacija.

            Utjehu od Strašnih žena naši redoviti hodočasnici pronašli su igrajući Mysterium – igru u kojoj igrači preuzimaju ulogu medija koji komunicirajući s iznimno zaboravnim duhom pokušava riješiti ubojstvo prije zore. Zaigrala se i Santa Maria – igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu konkvistadora te osnivaju i razvijaju koloniju u novom svijetu. Horror žanr te definitivno najzabavnije objašnjavanje pravila koje je izazvalo salve smijeha s drugog kraja prostorije, branio je Zombicide. To je kooperativna igra u kojoj igrači, pogađate, ubijaju zombije. Iako su ovi tromi i usporeni (zombiji milymojy, ne igrači; bez obzira što tih 10 vrećica grickalica govore o nama :P), ima ih više nego što ima oružja. Što više zombija ubiješ, to skupiš više iskustva, što si iskusniji, to se više zombija ukazuje!

            No, bez brige dragi čitatelji, Info zonu je od najezde horde podivljalih, gladnih, poluraspadajućih kreatura bez mozga (zombija je l' te, ne onih spodoba na koje ste garant pomislili) je spasio herojski podvig u akciji „Bljesak“! Naime i zaime naš se junak odlučio žrtvovati za opće dobro te je počinio masovno samoubojstvo iz zasjede, pomevši sve zombije s table Molotovljevim koktelom. Ha! A garant ste mislili kako smo imali penzionersku večer jer su nam Strašne žene prepale posjetitelje. Moš' mislit'!

            Nije vam dosta avantura iz svijeta društvenih igara? Nije ni nama, pa se nadam da se vidimo sljedeću subotu (28. travnja) na FESB-u na jubilarnom 10. Danu društvenih igara kojeg po četvrti put organiziramo u sklopu Međunarodnog dana društvenih igara. Dan društvenih igara odvijat će se od 10:00 do 22:00, a događaj možete zapratiti i ovdje na Facebook stranici. U nadi da se vidimo, srdačno vas pozdravljam i nek' vam kocka uvijek padne na 20!