Magic Time Vinyl Festival od 28. do 30. srpnja 2017.

Magic Time Vinyl Festival u svom drugom izdanju će ugostiti Dadu Topića i Zoricu Kondžu. Ovaj festival na 33 i 45 okretaja vas čeka uz rijeku Vrljiku, nadomak Imotskog, 28. i 29. srpnja na livadi kojoj će pristup biti slobodan.

Zamišljen kao u potpunosti analogni festival vrti isključivo vinile, a ideja festivala je tijekom dva dana okupiti ljubitelje gramofonskih ploča i DJ-e te predstaviti glazbu koja je skoro pa zaboravljena. Željom da pokažu kako stare pjesme mogu biti uzbudljive pokušavaju vratiti simbol drugačijeg načina života i drugačijeg načina slušanja glazbe u kojem ne postoji "next" niti "skip" već A i B strana, nema brzinskih preslušavanja niti shufflea, već je slušanje ploča predstavljao cijeli jedan ritual ravan japanskom ispijanju čaja.

Organizatori kažu kako je jedna od želja Vinyl Festivala svake godine ugostiti nekoga tko je ispisao povijest domaće glazbene scene, tko je ujedno utjecao i na njihov glazbeni ukus, stoga  će ove godine ugostiti dvije legende domaćeg rocka - Dadu Topića i Zoricu Kondžu, koji će tijekom večeri predstaviti svoj set omiljenih ploča i pjesama.

Oba dana festivala bit će ispunjena cjelodnevnim programom tako da i ove godine priređuju sajam gramofonskih ploča na kojem možete kupovati, prodavati i mijenjati svoje ploče. Predstavit će imotske slikare koji će oslikavati svoja platna pred očima posjetitelja, a tu je i izložba starih gramofona, radio uređaja i raritetnih ploča.

Od DJ-a vas očekuje stalna domaća postava - Mr. Wex, Vedran Vrčić, Tomo Matković i Jure Lozo. Od posebnih gostiju dva dana će vas obasipati vinilom - Željko Pavlov Žele - jedan od najstarijih DJ-a Dalmacije, Damir Duplančić Duple - voditelj nostalgične emisije na Radio Dalmaciji "Izgubljena generacija", Vedran Mlikota - glumac iz Zagvozda, Ivica Kulušić Šef koji je prošle godine rasplesao posjetitelje izborom domaćeg novog vala, i Ivan Juričić Čuka - bajker, roker i kolekcionar ploča.

Više o festivalu možete doznati na njihovim službenim stranicama www.magic-time-vinyl-festival.hr i Facebooku www.facebook.com/MagicTimeVinylFestival/.