Počelo je odbrojavanje za dugo iščekivani Magic Time Vinyl Festival

Počelo je odbrojavanje za dugo iščekivani Magic Time Vinyl Festival. Organizatori i ljubitelji festivala već odavno uređuje prostor Perinuše, i  radove privode kraju. Jedanaest ljubitelja vinylskog zvuka sastavili su playliste iz osobnih kolekcija,a svoj doprinos vinylskom zvuk dat će i Dado Topić i Zorica Kondža. Radi se o Festivalu s orginalnim konceptom, a na kojem se isključivo vrte gramofonske ploče. Dakle,  nikakav oblik digitalnog zvuka kao ni koncerti nisu predviđeni, nego samo dobre stare gramofonske ploče s kojih će se krckaji igle pomiješati sa žuborom rijeke.

Festivala se rasprostranio na dvije oveće livade s obje strane rijeke Vrljike, dijelomično u suncu a djelomično u hladovini, tako da će ljubitelji dobre glazbe ali i prirode uistinu moći uživati u retro-zvuku s mjesta kojega odaberu..
Festival organizira ekipa ljubitelja ploča i prirode oko rijeke Vrljike, sa željom da i posjetitelji uživaju u jedinstvenom okruženju Perinuše; predstavit će im se glazba iz nekih prošlih vremena, a  koju nemaju prilike čuti na radiju i mp3-cama. U dva dana će se sigurno zavrtjeti svi mogući glazbeni pravci, od ranih 60-tih godina do praga 90-tih. Što se tiče glazbenog izbora, po danu će se održavati rtiti vinyl-slušaonica, a navečer se odvrću pojačala, izuvamo cipele i plešemo na livadi.
Vremenska prognoza za weekend festival je optimalna, vrijeme će biti savršeno za jedan ovakav doživlja i izležavanje na livadama pod modrinom imotskog neba, uz zvuke s ploča koji će nas sve okupiti.

Nekoliko korisnih preporuka kako biste se u potpunosti pripremili na čari festivala:

- Obavezno ponestite džempere, jakete ili ogrtače. Iako smo usred ljeta večeri uz rijeku Vrljiku mogu biti svježe.
- Ako ćete doći po danu,  ponesite deku kako bi se mogli ugodno izležavati u hladovini.

- Ako ćete ostati  na oba dana festivala, postavite šator. Prostor za kampiranje je osiguran.

I za kraj ono najvažnije: Želimo da okoliš Perinuše i prirodu rijeke Vrljike nakon festival ostanu čisti. Na prostoru održavanja  festivala postavljene su bačve u koje možete bacati otpad, pa vas ovim putem molimo da vam ne bude teško prošetati nekoliko koraka i baciti ga na za to predviđena mjesta.

Vidimo se na Vrljici!

Magic Time Vinyl Festival pratite na Facebooku i službenom webu.