Splitska dica večeras na HTV 2

Sedma po redu epizoda dokumentarnog serijala "Naši dani" prikazuje se na HTV-u 2 večeras u 20 sati, a donosi priču upravo o Splitu, gradu koji je iznjedrio veliki broj nevjerojatnih talenata. Sredinom osamdesetih u Splitu se okuplja niz glazbenika koji postaju popularni u cijeloj bivšoj državi. Von Biskich, Đavoli, Daleka obala, Gibonni, Luky i Dino Dvornik, svi su oni splitska dica o kojoj će se pričati u najnovijoj epizodi "Naših dana".

Neno Belan će nam otkriti kako je uopće počeo pjevati i kako je okupio Đavole, ali i zašto im je tako dugo trebalo da objave prvi singl i tko im je dao zeleno svjetlo za snimanje prve ploče. Vrijeme je to i kada se okuplja Daleka obala, a od njenog frontmana Marijana Bana saznat ćemo gdje je nastupio prvi put, kakva je bila publika i što pamti s te nezaboravne večeri. U ljeto 1990. godine na Prokurativama, na Splitskom festivalu nastupili su kao debitanti s pjesmom Tonka. Ova će nam epizoda otkriti zašto je ova pjesma bila svojevrstan šok za publiku i kakav su uspjeh s njom tada postigli.

Svoje prve rock sastave okuplja i Gibonni koji će otkriti kako među ovim izvođačima nije bilo rivalstva i kako su zapravo svi bili jako bliski, a o svom producentskom radu pričati će Luky. Još jedno poznato splitsko dite je nažalost prerano preminuli kralj funka Dino Dvornik. Kako je bilo raditi s Dinom, kako je nastao hit "Zašto praviš slona od mene" i zašto nije htio da ga potpišu ispod ovog teksta saznat ćemo od Lukyja, Nene Belana, Marijana Bana, Josipe Lisac, Vanne, ali i od poznatih glazbenih kritičara Dubravka Jagatića i Zlatka Galla. Govoriti će još i Marinko Biškić, Mladen Badovinac, Saša Antić....