TROBECOVE KRUŠNE PEĆI u Kocki promoviraju novi album + izložba IVANA VINSKOG

U petak, 31.3. u klubu Kocka nastupa jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih hrvatskih alter-rock bendova, Trobecove krušne peći.

 “Trobeci su i nelogični i radikalni i nevini i grubi, a isto očekuju i od vas. Uzimajući neuobičajene opsesije i tenzije iz stvarnosti, oni ih još više izobličavaju i čine od njih izazivački važne opaske.” - Zapisano je u časopisu Polet prilikom jedne od prvih kritika ovog dugovječnog benda, davne 1983. godine.

Trobecove krušne peći već desetljećima predstavljaju jedan od najvećih kultova ovdašnje alter-rock scene. Novim albumom 'Ether', snimljenim upravo prilikom njihovog posljednjeg nastupa u Kocki 30.01.2015., o kojem se u Splitu još priča, nastalog uz pomoć snimke Marka Perčića Sule i mixa i masteringa Hrvoja Pelicarića, dokazali su da i nakon svih tih godina na sceni  još uvijek spadaju među najoriginalnije i najuzbudljivije bendove koje smo ikada imali. Splitsku promociju ovog vrhunskog albuma imati će a gdje drugdje nego u Kocki, uz izložbu grafika kojima je i sam album opremljen, autora svestranog Ivana Vinskog, ujedno i gitarista benda. 

Trobecove krušne peći - hrvatski avangardni postpunk bend iz Zagreba nazvan je po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji. Glazbena kritika ih svrstava u alternativni rock, post-punk/art rock, noise i no wave. Članovi benda su vokalist Darko Begić - Bega, basist Mario Barišin - Bara, bubnjar Gordan Dorvak, gitarist Ivan Vinski i saksofonist Damir Prica Kafka - Capri.

Iz kritika albuma “ETHER”:

“….64 minute cd-a i 42 minute vinila dokazuje sve ove izrečene pohvale da pred nama stoji uvjerljivo najbolji živi zapis nekog našeg rock benda koji je uz to i specifično stilski originalan.” Terapija.net

“U svakom slučaju “dekonstrukcija” pjesme je i dalje ideja vodilja s melodijskim krhotinama i frenetičnim funkoidnim basom koji u cjelinu povezuje zvučne diverzije free jazz saksofona i gitare koja reži, ali i reže poput mačete. Ako je nekad kaotična i klaustrofobična zvučna slika bila svojevrsna glazbena zrcalna slika kaotičnih društvenih zbivanja ona je to i danas. Uronjena do balčaka u brutalni hrvatski svagdan kojemu baš lijepo može biti “soundtrack”.” Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija

“Premda to pomalo suludo zvuči za grupu osnovanu 1981. godine, teško se oteti dojmu da je ikada postojalo bolje vrijeme za Trobecove krušne peći.” Vedran Harča, Ravno do dna

Predprodaja ulaznica u Chilton baru, Jadranska 1, café baru Basket, Domovinskog rata 42 i na šanku kluba Kocka, a na dan koncerta na ulazu u klub.