TZ Splita podijelila milijun kuna manifestacijama, evo što možete očekivati

Splitska turistička zajednica objavila je rezultate natječaja u sklopu kojeg će isplatit milijun kuna potpora manifestacijama koje će se tijekom 2015. godine održavati u Splitu. Iako su najavljivali da će glavni kriteriji za dobivanje potpora biti njihova atraktivnost i da su terminima van srca sezone, upravo su već poznate (i neke više, neke manje uspješne) manifestacije koje se održavaju u ljetnim mjesecima dobile najviše novca.

Splitskom ljetu očito nisu dovoljni milijuni proračunskog novca, pa je u i budžetu TZ-a pronađeno čak 100 tisuća kuna za ovu kulturnu manifestaciju koja će se po 61. put održati od 14. srpnja do 15. kolovoza.

Po 50 tisuća kuna dobiti će Dioklecijanova legija za projekt "Živi muzej" kojeg izvode tijekom tri ljetna mjeseca na bedemu Cornaro, udruga "Picaferaj" Ivice Bubala za projekt "Music moment" iza kojeg se vjerojatno kriju koncerti, a identičan iznos dobila je Wolfman j.d.o.o. Stiva Stividena za "Reviju Urbane Kulture - Evo ruke!", seriju koncerata na Rivi, koje je prošle godine slušalo između 10 i 50 slučajnih prolaznika.

Za projekt "All senses weekend Split" 50 tisuća kuna dobilo je "Društvo anđela", tvrtka iz Zagreba, koja će u listopadu po drugi put spajati hranu i jazz glazbu za probrane koji su to u mogućnosti i platiti.

Prava misterija krije se iza projekta "Dani Gorana Ivaniševića" koje će tijekom četiri dana u rujnu organizirati tvrtka "Super delfin d.o.o.". Ako je suditi po iznosu od 40 tisuća kuna koji im je TZ odobrio, projekt je toliko dobro zamišljen da očekujemo spektakl nešto lošiji od proslave Goranova osvajanja Wimbledona.

Po 25 tisuća kuna odobreno je za dvije sportske manifestacije, "ISHPES Kongres" Splitskog saveza športova, te Mediteranske igre veterana i festival rekreativnog sporta, iza kojih stoji Udruga "Split grad sporta".

Kroz dva projekta i ujedinjeni "Ugostitelji s Pjaci" će s 24 tisuće kuna donositi šušur na ovaj splitski trg.

Festival uličnih zabavljača "Street Talks" udruge Hram seli u listopad i za 2015. je dobio 20 tisuća kuna, jednako koliko i Festival Mediteranskog filma Split koji će u osmom izdanju trajati od prvog petka do druge subote u lipnju, te Ponoćni koncert na Pjaci u organizaciji tvrtke Dalmacijakoncert Tomislava Mrduljaša. TZ je s 20 tisuća kuna podržao i projekt "Montura" Televizije Pet j.d.o.o., 35. obljetnicu dječjeg zbora "Srdelice", ali i novi projekt "Điravanje i fuliranje" kojim će nas tvrtka Paprika studio iznenaditi kroz ožujak.

Ukupno je to pola milijuna kuna, a svima ostalima još će se 500 tisuća kuna podijelit u iznosima od 3 do 10 tisuća kuna... iznos s kojim ne mogu ništa, al očito se išlo po principu da svi budu zadovoljni, pa makar dobili "mrvice"...


Popis svih manifestacija možete pronaći OVDJE