Galerija / Live Museum Split

U Đardinu od danas festival Street talks

Svakim danom od 19 do 20 sati u Đardinu će se održavati besplatne cirkuske radionice za sve zainteresirane građane koji se žele okušati u cirkuskim vještinama

Galerija / Obilježavanje Međunarodnog dana multiple skleroze

Simboličnom šetnjom u znak podrške od vrha Marmontove ulice do Zapadne obale, prigodnim programom u prostoru Centra Zlatno doba te otvaranjem izložbe fotografija Fotosekcije Društva MS obilježen je Međunarodni dan multiple skleroze.

Galerija / Srednjoškolci predstavili programe svojih škola

Splitski srednjoškolci danas su na Rivi predstavljali nastavni program srednjih škola za sljedeću godinu.

Galerija / Umjetnici prosvjedovali protiv Baldasarove odluke

Danas u podne održan je prosvjed Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split protiv odluke gradonačelnika Ive Baldasara o njihovu iseljenju iz Dioklecijanovih podruma. Nakon tisuća organiziranih izložbi Hrvatskoj udruzi likovnih umjetnika su dali otkaz, mimo svih procedura, rasprave gradskog vijeća, bez natječaja, upravljanje se "daje" Muzeju grada Splita. U znak prosvjeda se okupilo stotinjak umjetnika predstavljajući pritom grad koji se kandidirao za Europsku prijestolnicu kulture, a pojedinci su bacali tjesteninu kao izraz nezadovoljstva gradonačelnikovom odlukom.

Paun s Tvrđave Gripe stradao pod kotačima u Vukovarskoj

U ovoj bizarnoj nesreći sudjelovale su ukrasne ptice koje na Tvrđavi Gripe i okolnim ulicama borave već više od dva desetljeća i o njima se nitko sustavno ne bavi.

Galerija / Izložba bonsaija u podrumima

http://www.split.com.hr/novosti/kultura/izlozba-bonsaija-u-dioklecijanovim-podrumima

Galerija / Festival znanosti 2014.

Prolaznici umjesto vatrogasaca ugasili požar

Vatrogasci su blokirajući prolaz i neažurnom reakcijom zapravo priskočili u pomoć slučajnim prolaznicima koji su već sami ugasili požar.

Galerija / Loveći jugo na Žnjanu

Pesimist se žali na vjetar; optimist očekuje da se vjetar promijeni; realist se prilagođava uvjetima na moru... Oni su trčeći za vjetrom, priča za sebe...

Galerija / Split Open 2013

Zadranin pobjednik Split Opena 2013. Posljednja tri dana na splitskom Žnjanu održavala se treća regata u kitesurfingu pod nazivom "Split Open 2013". U nedostatku vjetra kitesurferi su odvozili samo slalom, a najbolji su bili: Zvonimir Sindija (klub Adrenalin, Zadar), Stanko Musa i Damir Veledar. Za padobranske skokove zaslužan je bio padobranski klub "Graviton".