Kraljica tuna - zvijezda vikenda u Zadru!

Ni dosadna beskrajna kiša u subotu večer nije spriječila brojne posjetitelje poklonike spoja dviju izuzetnih kuhinja da posjete zadarski Arsenal povodom gala večeri u sklopu trećeg Tuna, sushi & wine festivala.

Bogat večernji program, osim dočeka aperitivima zadarske Maraske, započeo je izvedbom hrvatske himne u interpretaciji sopranistice Mayumi Kamei koja je oduševila prepuni Arsenal, a nastavio se prezentacijom rezanja tune u Japanu popularnog imena Maguro Kaitai te buffet večerom s brojnim i raznolikim specijalitetima od tune u suradnji s Udrugom zadarskih ugostitelja, Cehom ugostitelja Zadar, kuhara iz tvrtke ILIRIJA d.d., Arsenala i japanskih sushi majstora.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA ZATVARANJA FESTIVALA

Toshihiro Nakatsuji, profesionalni kuhar i vlasnik lanaca VIP restorana te rezač tune, zajedno sa suradnicima, bio je zadužen za spomenutu prezentaciju rezanja tune i pokazao kako se reže riba potrebna za pripremu sushija, formiranje sushija i ostalih jela od tune, a sve uz pomoć sushi majstora Tomislava Begića i Terumi Miyake iz Ginger Sushi te Okamoto San iz japanskog sushi restorana u Splitu.

Nastavak upravo te prezentacije u vidu posebne poslastice odvijao se neposredno nakon u galeriji Arsenala gdje su japanski sushi majstori pripremali i za degustaciju odmah nudili sushi specijalitete izrađene pred posjetiteljima od svježe tune, a sve uz jazz zvukove s glavne pozornice za koje su bili zaduženi Black Coffee zajedno s japanskom jazz pjevačicom Kayoko Minami.

Pozornicu je za kraj večeri preuzeo i nestrpljivo očekivani Jacques Houdek koji je svojim nastupom oduševio sve prisutne i večeri dao najbolji mogući kraj.

Tuna, sushi & wine festivala održao se u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra koji ga u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te ostalim partnerima u projektu proveo već treću godinu za redom.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA ZATVARANJA FESTIVALA