U suradnji s kuharskom udrugom "Chefs Club Croatia" portal split.com.hr pokreće rubriku "GaSTro kantun", u kojoj ćemo se posvetiti promociji svega vezanog za gastronomiju: kuhara, vina i ulja, malih proizvođača, zanimljivih restorana... svega onoga na čiji spomen dobijemo - zazubice.
Ustupati ćemo prostor kvalitetnim i inovativnim akcijama ugostitelja iz Splita i Dalmacije, sa zadovljstvom pratiti i promovirati male autohtone proizvođače, a sve u svrhu populariziranja gastronomije.
Na tjednoj bazi će vas Frane Šerka, predsjednik udruge "Chefs Club Croatia", savjetovati kako jednostavno pripremiti jela od ribe i morskih plodova, a sve ilustrirano vrhunskim fotografijama. Također pratiti ćemo i putopise članova ove udruge s natjecanja diljem Europe gdje promoviraju hrvatsku kuhinju.
Udruga "Chefs Club Croatia" sa sjedištem u Splitu okuplja vrhunske kuhare te se bavi promocijom gastronomije, turizma i kulture te humanitarnim radom u cijelom svijetu. U prošloj godini vrlo uspješno su odradili vlastite ciljeve po tom pitanju kako na natjecanjima tako i na kongresima i sajmovima u Istanbulu, Ateni, Beogradu, Kragujevcu, Sarajevu, Crnoj Gori, Makedoniji, Zagrebu, Karlovcu te naravno u Splitu. Forte udruge je promocija mladih kuhara te su glavna poveznica između škole i osamostaljivanja kuhara za daljnje poslovne izazove. Uskoro otvaraju vlastite prostorije, nakon čega će se moći i bolje posvetiti svom radu.
"Chefs Club Croatia" su Frane Šerka, Matko Ivanišević, Ivica Katić, Dragan Grbić, Pero Savanović, Duje Vrca, Duje Milić, Roko Puče, Željan Radosavljević, Ante Čikeš, Orlando Orlandini, Mili Cipra, Pave Turić, Tomislav Veseljak, Ivan Pažanin, Vice Marinković, Damir Raguž, Ivana Raguž, Neven Aljinović, sommelier Denis Lukić te još čitav niz članova i juniora.