Dom mladih dobija Beton Kino

Premijerom predstave "Jean Genet: Sluškinje – paralelna ekspozicija", redatelja Gorana Golovka, Multimedijalni kulturni centar Split u četvrtak, 27. veljače u 20.30 otvara vrata Beton kina, novouređenog kulturnog prostora unutar zgrade Doma mladih.

Prostor je nastao od nekad planiranih i nikada realiziranih tehničkih prostora, u kojima su izvedeni elementarni zahvati na uređenju, čime je dosad gola betonska prostorija djelomično, ali osnovno, pripremljena za prihvat novog kulturnog sadržaja.

Kako kažu iz MKC-a, multifunkcionalnost Beton kina očitovat će se u njegovoj raznolikoj namjeni prvenstveno za redoviti filmski program u organizaciji Multimedijalnog kulturnog centra Split, ali i kao scenski prostor te prostor prigodan za razne radionice, tribine i predavanja. Kao i u drugi prostori Doma mladih, ova dvorana neće biti zauzeta repertoarom samo jedne organizacije, već brojnim programima različitih institucija, umjetničkih grupa, organizacija i pojedinaca prema kriteriju kvalitete programa. Kapacitetom od najviše stotinu mjesta pogoduje manjim događanjima "osiguravajući intimniji ambijent i bolji fokus na prezentirani kulturni sadržaj".

"Multimedijalni kulturni centar Split koji je vodio uređenje Beton kina te njime upravlja, ima želju da ono postane mjesto prikazivanja i proizvodnje brojnih kvalitetnih suvremenih umjetničkih i kulturnih programa. Otvaranje Beton kina jedan je u nizu malih zahvata kojima se Dom mladih polagano, ali dosljedno, uređuje i oprema kao najuzbudljivije mjesto kreativne kulturne i umjetničke scene Splita i regije", stoji u objavi MKC-a.