Film splitskih gimnazijalaca večeras u Ljetnom kinu Bačvice

Ono što je započelo kao još jedan međunarodni dramski projekt učenika i nastavnika I. Gimnazije Split, zbog pandemije koronavirusa preraslo je u pravi igrani film "San Ivanjske noći" koji večeras možete pogledati u 21:30 u Ljetnom kinu Bačvice uz simboličnu cijenu ulaznice od 10 kuna. 

Riječ je o dobro poznatoj Shakespeareovoj komediji koja isprepleće zgode i nezgode tri naizgled različite skupine likova: ljubavnih parova s atenskog dvora, atenskih zanatlija (ujedno glumaca-amatera), te grupe vila i vilenjaka iz obližnje šume.
Uz financijsku potporu Grada Splita film je pod vodstvom prof. Olge Granić i uz mirnu ruku snimatelja Boštjana Vučka snimljen u svega šest dana.
- Samo jednoj kameri, vrućini i neumornim cvrčcima usprkos, veliko zalaganje, talent i kreativnost mladih glumaca i autorskog tima nadvladali su sve prepreke i tako ostvarili svoj san. Specifičnost ove projekcije je da promidžbu za nju radi također grupa učenika I. gimnazije Split, koje stručna ekipa iz Kina Mediteran poučava promidžbenim aktivnostima u filmskoj industriji - stoji u najavi projekcije.

Filmska večer na Bačvicama uključuje i druženje uz piće, zakusku i glazbu (DJ Pajo) nakon projekcije.