Izložba ‘Tajni Split’

U subotu, 21.12.2019 na katu Galerije MKC-a u 21.00h otvorit će se izložba ‘Tajni Split’
 
‘Tajni Split’ je medijsko-arhivski projekt promotora i arhivista splitske nezavisne scene Igora Mihovilovića i partnerskih organizacija realiziran u 2019. godini kroz projekt ‘25 godina nezavisnog umjetničkog aktivizma u Domu mladih’. Projekt sistematizira više od dva desetljeća prikupljenih podataka i dokumenata povezanih s nezavisnom scenom grada Splita i fizički ih trajno pohranjuje u community arhiv dostupan u sklopu Platforme Doma mladih.

Izložba koja ujedno i promovira cjelokupan projekt (arhivu, podcast, web) realizirana je kroz istraživačko-suradnički rad Hrvoja Cokarića, Ivana Svaguše i Igora Mihovilovića.
Sam sadržaj ove izložbe mikroskopski je nasumično poredan izbor iz postojećih materijala o nezavisnoj kulturnoj sceni grada Splita za koji autori smatraju kako je potentan za daljnje razmatranje, istraživanje, i općenito sistematiziranje zainteresiranih pojedinaca i javnosti. Projekt ‘Tajni Split’ ne pretendira biti sveobuhvatan niti akademski koncipiran projekt i u njemu su efemerne pojedinosti iz splitske nezavisne kulturne povjesti podjednako bitne i apostrofirane kao i pojedini projekti koji su bili dugovječniji i stekli širu afirmaciju u bilo kojem smislu. Također želimo da ‘TS’ bude projekt trajno otvoren svima koji smatraju kako imaju bilo kakve materijale vrijedne čuvanja i spašavanja od zaborava i propadanja. Kvalitetnim radom na vrednovanju prošlosti pomažemo boljem razumijevanju sadašnjosti i oblikovanju življe i aktivnije budućnosti nezavisne kulturne scene. 
 
Izložbu su suradnički realizirali Platforma Doma Mladih, Kino klub Split, KUU Uzgon uz financijsku potporu Zaklade Kultura Nova, te je dio ovogodišnjeg Platformata.